Lomat on vietetty

Lähdin juuri päiväkodilta. Matkani kulki vielä kotiinpäin, torstaina starttaa rva:n työvuosi. Minulla on onneksi muutama päivä pehmeätä laskua arkeen lomien jälkeen. Ehdin järjestää kotona asioita, hoitaa kasvimaata ja hieman rentoutua ennen töideni alkua.

Eilen menin laiturilta uimaan 27-asteiseen veteen ja kastelin nurmikkoa (ehkä enemmän lapsia) puutarhaletkulla. Tänään saattelin lapset reput selässä päiväkotiin. En muista, koska olisimme viimeksi siirtyneet näin kaukaa ääripäästä toiseen.

Eskarityttö jäi tyytyväisenä (ja uudesta asemastaan tietoisena) järjestäytymään ruokajonoon. Virallisesti eskari alkaa vasta ensi viikolla koulujen tapaan, mutta päiväkodilla oli jo Naakan iloksi eskariope vastassa.

Ensi viikolla eskari siirtyy pois päiväkodilta läheisen koulun tiloihin. Se tulee olemaan jännittävää sekä Naakalle että meille vanhemmille. Kuitenkaan uusi ei ahdista - pikemminkin kiinnostaa. Uskon, että Naakka tulee nauttimaan eskarivuodesta.

Touhi taas - matkalla päiväkotiin melkein 3-vuotiaani kulki vielä itsevarmana. Perille päästyä alkoi jännittää. Oman hoitajan tapaaminen oli jo pieni katastrofi ;) ja sekä Touhi että paras leikkikaveri hyppäsivät äitiensä selän taakse toisensa nähtyään.

Luulen että Touhi rentoutuu päivän aikana, kun tutut kuviot muistuvat taas mieleen. Jätin Touhin hoitajan syliin itkemään, hetki ei ollut mukava minullekaan.

Tämän vuoden aloitamme ilman erityisiä harrastuksia. Naakalle on tulossa ehkä jotakin ohjelmaa keskiviikkoisin, mutta siitä lisää myöhemmin.

Vietimme viimeisen kesälomaviikkomme kesämökillä. Säät suosivat ja koko ruljanssi meni yllättävän helposti. Lapset tykkäsivät mökillä olosta todella paljon. Vedessä oleminen oli tietenkin viikon hitti.

Mökillä olemista auttoi paljon, että Touhikin on nyt viimein opettelemassa kuivaksi. Hän kävi nurmipissalla (ja järvipissalla) ja käytti pikkareita suurimman osan aikaa. Vain yöksi ja retkille laitoimme vaipan.

Muuten meni hyvin, mutta heti ensimmäisenä iltana Naakka löi otsansa parvisängyn laitaan ja häntä piti lähteä käyttämään päivystyksessä 50 kilometrin päässä Viimeisenä iltana Touhi putosi laiturilta (tosin vain 25-senttiseen veteen ja pyllylleen).

Toisaalta koin haikeutta mökiltä lähtiessä, koska palaan sinne todennäköisesti vasta ensi kesänä. Toisaalta, oli kiva jo tulla kaupunkiin. Olen ollut 5-viikkoisesta lomastani kotona ehkä 1,5 viikkoa, joten nyt on jo hyväkin viettää aikaa kotona.

Tässä on muutama mökkikuva:

PS. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat perinnetilalta, jossa eräänä päivänä vierailimme:











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys