Silmäongelma

Rva on monta kertaa pohtinut menevänsä vammansa kanssa äärirajoilla - siis jaksamisen suhteen. Sen, miten jaksaa hoitaa kaiken tarpeellisen, päivittäiseen elämään kuuluvan ja kuntoutukset siihen päälle. Sen jälkeen on voitava nukkua hyvin.

Maanantaina rva heräsi seitsemän aikoihin lähteäkseen työpaikalle. Kun rva avasi läppärin, teksti ei näkynytkään. Siristely tai mikään muukaan ei auttanut, teksti pysyi sumeana. Matka suuntautuikin työpaikan sijaan terveyskeskukseen.

Lääkäri oli vähän ymmällään, ja lähetti rva:n kotiin lepäämään päiväksi ja ilmoitti soittavansa aamulla. Iltapäivään mennessä olo muuttui niin friikiksi, että rva kävi (ja onneksi pääsi) yksityiselle silmälääkärille.

Lääkäri tutki silmiä ja ilmoitti, että toisen silmäni näkö on yhtäkkiä muuttunut siten, että miinusta on vain puolet aiemmasta. Muutos on tapahtunut hyvin lyhyessä ajassa, sillä rva sattui käymään piilolinssien takia silmälääkärillä kolme viikkoa sitten.

Tulos on se, että rillien kanssa rva ei enää näe oikealla silmällä ja ilman rillejä vasemmalla silmällä. Lääkäri tutki lisää, ja totesi ettei oikeassa silmässä ole myöskään värinäköä. Tässä vaiheessa rva:n verenpaine alkoi hieman nousta.

Rva lähetettiin silmäklinikalle. Siellä otettiin labrat ja enenn puolta yötä rva pääsi myös pään magneettiin. Missään ei onneksi näkynyt mitään poikkeavaa. Nyt pitää odotella ja katsella huomiseen, sitten pitää taas soittaa päivystykseen.

Toivottavasti tämä vaiva nyt menisi äkkiä ohi. Rva ei nyt pääse työkokeiluun, mutta toivottavasti tilanne on jo ensi viikolla parempi. Kuten rva:n sairausperinteeseen kuuluu, ei rva vaivasta ja silmäklinikalla tehdyistä tutkimuksista huolimatta ole silmäklinikan varsinainen potilas (hmm, mitähän sekin tarkoittaa), täytyy jatkohoitoon yrittää päästä päivystyksen kautta.

Eli, slmäklinikalla kuluu todennäköisesti myös rva:n huominen. Olisi ollut helpompaa, jos rva:lle olisi varattu oikea kontrolliaika, mutta toisaalta palvelu on ollut ystävällistä, joten ehkä se aikakin sitten järjestyy.

Niska kyllä meinasi tehdä stopin maanantain 12 tunnin eri paikoissa istuskelun jälkeen. Retkuniskaa ei kertakaikkiaan ole tehty sairaalapäiviä varten. Nyt rva lopettelee tämän kirjoituksen, koska ei kunnolla näe, mitä kirjoittaa. Palaillaaan!


Kommentit

  1. Jestas! Tuttavalla hävisi myös yhtäkkiä värinäkö ja hänestä tuli vihersokea hieman sen jälkeen, kun tuttava oli liukastunut ja kaatunut suihkussa.

    Minullahan tuli itselläni "ikänäkö" parissa kuukaudessa ja tämä taasen liittyy niska/aivo/aivorunkovammoihin. Ärsyttävää, kun ei näe enää lukea pientä tekstiä edes lasit päässä, plussaa pitäisi olla paljon enemmän mitä nykyisissä silmälaseissa, enkä saa edes monitehoja hankkia ettei entuudestaan häiriöitynyt näköaisti sekoa lisää.

    VastaaPoista
  2. Näkö on tosiaan yllättävän tärkeä asia, eikä sitä oikeastaan tule ajatelleeksi kuin silloin kun se puuttuu. Minulle ei ainakaan tietääkseni tapahtunut tässä välissä onnettomuutta, mutta tekisi mieli liittää tämäkin jollakin tavalla niskavammaan, vaikka se näillä muutoksilla vähän hullulta kuulostaakin. Minulla on "vasta" likinäköä, ja monitehot kuulostavat minunkin aistimaailmallani aika häiritseviltä. Piilolinssejä pystyn onneksi taas käyttämään, pari vuotta sitten ei olisi tullut kysymykseenkään. Näkövaivat ovat niskaongelmaisille harmillisia siinäkin mielessä, että siristeleminen lisää niskan jännityksiä ja aiheuttaa sitä kautta lisäongelmia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe