Ratikkamatkan jälkimaininkeja

Eilen rva:lle tuli vaihteeksi vähän isompia ongelmia niskan kanssa. Kyse oli noin kahdenkymmenen minuutin ratikkamatkasta. Ratikat ovat täällä harvoin niin täynnä, että paikkoja ei oikeasti ole. Rva ei nähnyt tätä ulkoa, vaan nousi kyytiin vaunun takaosasta (invapaikat edessä).

Rva asettui käytävälle seisomaan monen muun kanssa. Ei tarvittu kuin muutama minuutti, kun huimaus ja niskakipu yltyivät. Rva ei jaksanut enää pyrkiä kohti invapaikkoja, vaan kärvisteli kymmenisen minuuttia, kunnes paikka vapautui.

Tärisevä ja keinuva alusta ei sovi edelleenkään rva:n seisoma-alustaksi, edes näin monen vuoden jälkeen. Parissa tunnissa oire lieveni päänsäryksi päälaella, silmien ympärillä ja niskassa. Matkakohteessaan, psykologilla rva nojasi suurimman osan tapaamista päätään kämmeneensä.

Oire jatkuu vielä nyt aamullakin, ja kun yritin ilmeisesti vakauttaa tilannetta pinnallisia lihaksia käyttämällä, jumikin on melkoinen.

Tänään rva:n piti mennä heti aamusta salille tekemään jokin rauhallinen jumppa, mutta Naakka tuli eilen päivällä kipeäksi päiväkodissa, jolloin rva haki hänet kotiin. Naakka oli keskiviikkonakin kotona, flunssan kourissa. Nyt perjantaina olemme taas kotona.

Torstaina rva jo luuli, että flunssa on helpottanut, mutta Naakalle olikin noussut kuume päiväuniaikaan. Naakka tuli iltapäiväksi rva:n kanssa kotiin niin väsyneenä, että rva laittoi hänet suoraan nukkumaan. Puolentoista tunnin jälkeen Naakka heräsi oikein tukkoisena. Toivottavasti tämä päivä on jo helpompi, ainakin yö sujui hyvin.

Illalla lähdemme Naakan isovanhemmille kylään yöksi - ohjelmassa on kesärenkaiden vaihto autoon. Rva toivoo todella, että automatka sujuisi paremmin kuin eilinen ratikkamatka. Onni onnettomuudessa on, että perillä on monta aikuista, jotka voivat auttaa Naakan kaitsemisessa.

On välillä hankalaa, kun omaa kuntoa ei voi ennustaa. Toisaalta, ei voi tyttärenkään, joten en ole ainoa :D Näin voimakas oireilu on rva:lle takaisku, suurin osa ajasta on kuluneen vuoden aikana mennyt lievemmillä oireilla.

Rva:n pitää myös ottaa opikseen, ettei ratikassa seisominen sovi rva:n niskalle. Kun olo on kaiken kaikkiaan parantunut vuosien aikana, on välillä vaikea muistaa, ettei moni asia edelleenkään sovi. Kai se on eräänlaista toiveikkuutta se riskeeraaminenkin!

Rva istutti eilen rairuohon tai oikeastaan ohran. Näin, että Naakka oli päiväkodissa askarrellut maitopurkin pohjasta söpön ja ihanan purkin rairuoholle, joten hra:n täytyy näemmä kiirehtiä, mikäli hänkin sattuu haluamaan oman pääsiäisruohon!

Pääsiäistä Niskaset viettävät sekä kotona että pienellä pyrähdyksellä sukulaisten luona. Rva osti viime vuonna erivärisiä tipukoristeita alennusmyynnistä, tänä vuonna rairuoho taidetaan koristella niillä. On mukavaa, kun vuodenaikajuhlatkin saavat merkityksen, kun niitä viettää Naakan kanssa!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys