Akvaariossa tapahtuu

Viikko sitten menin akvaariokauppaan ostamaan lisää veden kovettamisainetta sekä muutaman platyn, sillä parvi alkoi taas huveta. Kuinkas sitten kävikään?

Tulin takaisin viiden kirsikkasukaravun ja petokotiloiden kanssa! Sen jälkeen tankissa onkin tapahtunut yhtä sun toista jännää...Meillä on ennestään leväsukarapuja, jotka ovat kokemukseni mukaan olleet helppoja asukkeja - niiden hoito ei vaadi oikeastaan mitään.

Kirsikkasukaravut ovat leväsukarapuja puolet pienempiä - ja punaisia. Lähempää katsottuna porukka on kuitenkin melko monisävyistä. Kirsikkasukaravut lisääntyvät akvaario-olosuhteissa, toisin kuin leväsukaravut, joiden kerrotaan tarvitsevan lisääntymiseensä murtovettä.

Tähän mennessä kirsikat ovat olleet säikkyjä, pieniä yksilöitä. Ne ovat majoittuneet taustaelementin päälle (siellä on pari senttiä vettä), vasta viime päivinä joku niistä on uskaltanut muuallekin akvaariossa.

Kirsikkasukarapuja pidetään pienen kokonsa vuoksi myös nanoakvaarioissa, siis pienissä tankeissa, joissa taas ei voi kaloja pitää. Nämä nanot ovat usein upeasti sisustettuja, toisin kuin meidän 240-litrainen tankkimme... Ei vaan, näyttää täälläkin usein ihan kivalta!

Petokotilot sattuivat majailemaan samassa nanossa kirsikoiden kanssa. Niiden hankinta on oikeastaan ollut suunnitelmissa jo pidempään, joten meille muutti samassa pussissa kaksi petoa. Ne ovat "normaaleja" kierteisiä tai postitorvikotiloita isompia...ja syövät niitä.

Meillä on ollut pitkin matkaa kotilo-ongelmaa. Kotilot syövät kasveja, joten niiden väheneminen olisi enemmän kuin toivottua. Pedot alkoivat onneksi heti saavuttuaan työhön ja toimeen, eiköhän jotakin tulosta näy ennen pitkää.

Yllätyksiä tuli lisää...pari päivää kauppareissun jälkeen, huomasin, että sukarapujen seurana lymyili kolme platynpoikasta. Nyt, puolitoista vuotta platyihin siirtymisen jälkeen meille on alkanut viimeinkin tulla poikasia.

Valitettavasti kaikki kolme poikasta hävisivät muutamassa päivässä, meillä isot kalat pitävät huolen, ettei lisääntymistä tapahtu. Se on sinänsä harmi, jonkinlainen poikasallas voisi olla hyvä olemassa. Parasta olisi kyllä juurikin sellainen nanoakvaario, jossa poikasia voisi kasvattaa.

Sellaiseen meillä ei valitettavasti ole lapsiturvallista tilaa, eli vaihtoehto on poikasallas tai ei mitään. En ole joutunut vielä kovin paljon miettimään asiaa, kun poikasia ei ole aiemmin joko tullut tai selvinnyt hengissä siihen saakka, että rva ne näkee.

Tässä on Wikipedian kuva kirsikkasukaravusta:


Tässä taas on petokotilo (Wikipedia):



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys