Keuhkot ok, das-massa ja kuvatuki

2,5 viikkoa koronan ensioireista - keuhkot ovat nyt tulleet onneksi kortisonin avulla kuntoon. Oikeastaan se tablettikuuri kannatti ottaa, koska hengitys tuntuu nyt paremmalta kuin vuosiin. 

Tähän kohtaan pitää sanoa, että jokaiselle astmaatikolle ilmeisesti kuuluisi jonkinlainen kartoittaminen diagnoosin jälkeen. Minun kohdallani se tarkoitti hyvin kiireistä lääkäriä, joka ei kuunnellut tilannetta, ja määräsi tietyt lääkkeet, koska hän itsekin käyttää niitä. 

Ainakaan minulle ei ole todellakaan ollut selvää, mikä edes on hengenahdistus, tai miltä avaavan lääkkeen jälkeen pitäisi tuntua. Milloin tilanne on ylipäätänsä ok ja milloin ei? Nyt koronan jälkeisen kortisonikuurin jälkeen ymmärrän, että sellainen olisi pitänyt aika ajoin vetää jo aiemmin. 

No, astmani hoito on noudatellut nykyistä koronan hoidon linjaa - diagnosoi, ymmärrä tilanne, hoida itse ja niin edelleen...

Ostin meille viime viikolla Das-massaa. Sitä oli jo lapsuudessani, ja meille ostettiin sitä äärimmäisen harvoin. No, tämä on ensimmäinen kerta, kuin ostin sitä meille, joten juttu ei oikeastaan ole kamalasti muuttunut.

Ajattelin, että voisin askarrella siitä itselleni kulhon, jossa säilyttää korujani. Pääasiassa ostin sen lapsilleni. Katsotaan, innostuvatko he massasta muovailemisesta. Muovailuvahakausi meni jo aikaa sitten, mutta josko savityöt alkaisivat kiinnostaa tässä määrin.

Taikataikina on aina kiva, mutta suola kirvelee molempien lasten käsiä. Siksi nämä kaupan versiot ovat toivoakseni parempia. Katsotaan, mitä saamme massasta aikaiseksi. 

Pitkästä aikaa nepsy-lapsista: meillä on ollut pidempään käytössä kuvakortteja, jotka auttavat muun muassa muistamaan asioita tai sitten hahmottamaan ilman ruuhkaa aivoissa. Samanlaisia kortteja käytetään enemmän tai vähemmän myös esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ja koulussa.

Olen huomannut itsekin, että kuvatuki jotenkin rentouttaa aivoja. Nepsyjen elämän helpottamiskeinoista hyötyvät kaikki, myös aikuiset. Meillä on ns. viikkojärjestys, johon laitetaan tietyn päivän kohdalle se, mikä päivässä on olennaista. Joka päivä emme muista tätä tehdä, mutta yritän tätä varsinkin silloin, kun päivässä on jotakin erityistä muistettavaa.

Kuvapankkini ei ole jotakin syystä käytössä, lisään kuvan meidän kuvakorteista myöhemmin. 

PS. On aika huolestuttavaa, jos jokin krooninen sairaus puhkeaa, ja hoitotasapaino on huono, koska potilaan vointia ei kartoiteta missään vaiheessa. 

PPS. Meillä ei ole suoraan sanottuna pitkään aikaan askarreltu juuri mitään. Täytyy kokeilla, jos saisimme innon taas uudelleen syttymään.

PPPS. Naakka voi tällä hetkellä suhteellisen hyvin. Pientä ylikuormittumista tulee aika ajoin, ja silloin täytyy nollata tilannetta tavalla tai toisella. Lepo on edelleen erittäin tärkeää.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys