Joukkueurheilua ja lemmikkien kuulumisia

 Olin todella ilahtunut, kun Naakka tuli yhtenä päivänä kotiin tyytyväisenä :) No, on hän useampanakin päivänä tyytyväinen, mutta nyt oli ollut liikuntaa ja he olivat käyneet kauempana pelaamassa salibandya. Naakka ja joukkuelajit ovat yleisesti ottaen tulenarka yhdistelmä.

Naakka ei oikein tykkää isoista porukoista. Ehkä niissä on liikaa hälyä ja 10-vuotiaiden sosiaalisia kiemuroita. Kaiken kaikkiaan homma, siis koulunkäynti luokkahuoneen ulkopuolella, sujuu onneksi jo paremmin.

Naakka murehti etukäteenkin salibandya, eikä unikaan oikein tullut. Yllätys olikin suuri, kun "ainoastaan" harjoittelu oli ollut tylsää, mutta pelaaminen kivaa. Oppilaat oli onneksi jaettu pieniin peliporukoihin, ja Naakan ryhmään ei tullut henkisesti tai fyysisesti aggressiivisia oppilaita.

Onnistunut ryhmäliikuntakokemus on upea asia. Omat kouluaikojen kokemukseni jäivät valitettavasti pääasiassa negatiiviselle tasolle. Suositut tytöt valitsivat joukkueet, ja jos en ollut viimeinen, olin toiseksi viimeinen. Se siitä, pääasia ettei tuollaista ole käynyt Naakalle.

Minulla on viikonloppuna vuorossa lemmikkieläinhommia. Sauvasirkkojen terra pitää siivota. Täytyy myös laskea sirkat ( :D ), niitä näyttää olevan aika monta. Olen kyllä joskus pohtinut, että onkohan heillä jokin 365-kello, kun aika tarkkaan elävät tasan vuoden ennen kuin kuolevat. Vuosi onkin sauvasirkkojen elinajanodote. 

Akvaario on muuten vain vedenvaihtoa vailla....ja etulasien putsausta, jotta tankkia olisi hieman miellyttävämpi katsella. Pintakasvit ovat vallanneet alaa ja akvaario on hämärä. Niin, onpahan ainakin tekemistä, otan ehkä kuvan akvasta, kun siivous on valmis.

Gerbiilit eivät ole aiheuttaneet viime aikoina huolia - väliverkko on pitänyt. Se kiukuttaa kyllä Puolukkaa, Sahpania ja Albia, ja murtautumisyritykset ovat päivittäisiä. Tänään ulkoilutusvuorossa ovat Puolukka ja Albi, ulkoilualueena toimii edelleen keittiön lattia.

PS. Meidän täytyy hankkia kotiinkin uusi sählymaila, kaikkein pienin on jo liian pieni jokaiselle.

PPS. Eläimiin liittyvät siivoushommat ovat suosikkejani, vaikka työtähän se teettää.

PPPS. Laskelmieni mukaan Puolukka täyttää toukokuussa kaksi vuotta. Sahpan ja Albi ovat samassa tilanteessa vasta marraskuussa. 




Kommentit

  1. Ihanaa että kokemus oli onnistunut! Luulen/toivon että koululiikunnassa panostetaan ryhmien muodostukseen. Nim. itsellenikin jäi inho erityisesti jalkapalloa kohtaan! Koulu kun sijaitsi paikalla missä jalkapallo oli suosittu laji 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikunnan opetussuunnitelma on käsittääkseni myös muuttunut aikalailla (onneksi) omista kouluajoistani eikä kaikkien enää ole pakko kokeilla kaikenlaisia joukkuelajeja läpi....ja onneksi opettajakoulutus on toivon mukaan kehittynyt eivätkä oppilaat itse enää tee joukkuejakoja.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe