Lontoo, osa 3

 Viimeinen kokonainen Lontoo-päivä alkoi tuttuun tapaan monipuolisella aamiaisbuffetilla. Totesin kokeilleeni englantilaista aamiaista jo tarpeeksi, joten oli aika siirtyä mannermaiseen ;) Meillä oli luvassa London Aquarium, eli ei kun taas metroon.

Lapset muuten älysivät Lontoon cityn väkimäärän nähtyään pysyä oikein tiukasti käsi aikuisen kädessä, eli homma meni sen osalta jopa paremmin kuin kuvittelin. Minkäänlaisia vaaratilanteita ei matkalla onneksi sattunut.

Lontoon akvaario oli hieno. Se ei sinänsä ollut kovin paljon erikoisempi kuin oma Sealifemme, mutta kaikkea oli enemmän, lajejakin. Akvaariot näyttivät hyvin hoidetuilta eikä ruuhkaa ollut niin paljon kuin vahakabinetissa ensimmäisenä päivänä.

Naakka halusi kasvomaalauksen & kiuskoristeen ja sai sellaiset. Touhi oli vähän väsynyt eikä halunnut kasvomaalausta, mutta jaksoi kuitenkin kiertää näyttelyn. Akvaarion pihalta pystyi muuten katselemaan London Eye-maailmanpyörää sekä muun muassa Big Beniä.

Menimme minun toiveestani lounaalle Nando`s -kanapaikkaan. Se on portugalilainen ketju, johon tutustuin jo ensimmäisellä Lontoon-reissullani 1990-luvulla. Hauskuus on Peri peri -kastikkeessa, jota on tarjolla eri vahvuuksia ja eri tavoilla maustettuja versioita. Tämän kun saisi Suomeen...

Siirryimme Oxford Streetille. Kaupat olivat aikalailla kiinni Pääsiäisen takia. Yhdenlainen karkkikauppa kuitenkin löytyi, ja sieltä lapset halusivat ostaa Bertie Pottin joka maun rakeita ja suklaasammakoita (suosittelen varovaisuuteen edellisten kanssa). Olisin käynyt Primarkissa, mutta rahat säästyivät. Hieman yllättäväkin hauskuus oli, kun lapset pääsivät soittamaan puhelinkopista isovanhemmille :) En ole enää itse törmännyt Suomessa toimivaan puhelinkoppiin. 

Meillä oli oikeastaan jäljellä enää matka lentokenttähotelliin, koska herätys olisi seuraavana aamuna klo 4.45. Matka oli samanlainen kuin tullessa, mutta toiseen suuntaan. Loma oli ollut sen verran aktiivinen, että olimme kaikki varsin hyytyneitä tuossa vaiheessa.

Myös lentokenttähotelli oli oikein ok, lähdimme liikkeelle niin aikaisin, että emme ehtineet aamiaiselle. Kuljetus tuli ajallaan, ja kotimatka alkoi.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe