Kyläilyä, inventaariosuunnitelmia ja peliaikaa

Meillä oli hauskaa, kun pääsimme kyläpaikkaan. Siellä oli useampi sukulainen, Naakka ja Touhi olivat ainoat lapset. Paikalla oli myös Utu-koira, kohta 12-vuotias. Blogiani lukeneet tietävät Utun vierailleen myös meillä useasti. 

Kyselimme, onko Utu jo liian vanha vierailemaan ja saimme vastauksen, että Utu pääsee meille mielellään joksikin viikonlopuksi :) Luulen, että se tekee meille kaikille hyvää. Kun on koirahaave, lainakoira on mukava juttu.

Utu kuulemma lepää nykyään paljon, mutta jaksoi kyllä touhottaa, kun oli tuli vieraita. Utu on muistikuvieni mukaan aina tykännyt leluista. Hänellä on pehmoleluja (varsin tapettuja ;)) ja pari piippaavaa/röhkivää lelua.

Utun tapaamisen lisäksi oli mukavaa vaihtaa kuulumisia, ihan vain olla seurassa.

Tänään olisi kaikenlaista puuhaa. Vähän jokainen nurkka ja kaappi meillä on päässyt ryöpsähtämään täyteen kaikenlaista. Inventaario ei ehkä ole täysin lempipuuhaani, mutta jostakin täytyisi varmaankin aloittaa.

Yleensä olen tosin tyytyväinen, kun saan ehkä 60 prosenttia suunnitelmistani toteutettua. Ajattelen myös, että viikonloppu on viikonloppu, eli silloin täytyy myös levätä ja tehdä rentoja asioita.

Onneksi säät ovat pysytelleet viileinä. En nimittäin ole uhrannut ajatustakaan lasten kevätvaatteille. Luulen kuitenkin, että tämän kuukauden aikana talvivaatteet menevät taas säilöön. Siis ne, jotka eivät ole jääneet pieniksi.

Meillä on Naakan kanssa Zelda - a breath of the wild - peli työn alla, Se on yllättävän monipuolinen ja maailmat ovat hienoja. Olin aluksi reilusti "voitolla". Nyt olemme selvittäneet aikalailla saman verran pelin eri kohtia. Luulen, että Naakka pääsee voitolle.

Pelaaminen on hauskaa, mutta täytyy varoa, ettei tule pelattua liikaa. Ilmoitan lapsille yleensä n. puolen tunnin jälkeen, että nyt olisi aika stopata ja tehdä jotakin muuta. Tämä toimii aika hyvin. Haluaisin, että he oppisivat aikanaan itse säätelemään ruutuaikaa.

Onneksi sunnuntai on vasta alussa. Tiedän jo, että luvassa on varsin työteliäs viikko.

PS. Utu-koiralla on myös sairauksia ja niihin erilaisia lääkityksiä. Tyypillinen vanha rouva :) 

PPS. Puutarhapalstan vuosilasku tuli jälleen. Maksankin sen heti tänään.

PPPS. Pelihommat rajoittuvat itselläni tyypillisesti talviaikaan. Kesällä puutarha vie voiton.






 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe