Sairasvuoteella, pyöräilemässä ja puutarhapalstalla

 Tein monenlaisia asioita, lähinnä siivoushommia vappupäivänä. Kävimme myös pienellä vappuajelulla ihan aikuisten kesken (lapset olivat löytäneet tiensä kavereidensa taloyhtiön vappujuhliin ja päässeet mukaan. Eivät jaksaneet monen tunnin juhlinnan jälkeen lähteä liikkeelle). 

Vappuajelu Etelä-Helsinkiin oli virhe kuten tavallisesti. Eteneminen oli surkeaa :D Olihan siinä se, että oli mukavaa katsella ihmisiä. Menimme Simalle ja munkille lähemmäs omaa asuinaluetta. Siellä minua oli alkanut yskittää. 

kotiin päästyä nenäkin alkoi mennä tukkoon. Iltaan mennessä kuume oli alkanut nousta. Eilinen ja tämä päivä ovat sitten menneet nuhassa, yskässä ja kuumeessa. En yleensä ole kuumeinen, nyt olen viettänyt melkein kaksi vuorokautta tehokkaasti soffalla maaten.

On ollut käytännössä pakko ottaa rauhallisesti. Lapset ovat syöneet mitä ovat jääkaapista löytäneet, perheen toinen aikuinen on luultavasti myös sairastumassa, minun täytyy arvatenkin hiljalleen päästä jaloilleni ;) No, vaikka voimat uupuisivat, saamme kyllä lähikaupasta ruokaa eli nou hätä.

Touhi on toivonut jo pidempään pyörän esilleottoa ja kuntoon laittamista. Vapun aikana sekin saatiin kuntoon. Touhi pyöräilee nyt todella mielellään läheisellä ulkoliikunta-alueella kavereidensa kanssa. Ilmeisesti pyöräily sujuu hyvin, äitiä ei ole otettu mukaan.

Jopa kylmien säiden aikaan sisätiloihin linnoittautunut Naakka on ulkoillut kaverin kanssa tavallista enemmän. Olen iloinen, että hän on nyt viimein tutustunut paremmin muutamaan muuhunkin luokkalaiseensa. 

Naakan syntymäpäivät lähestyvät. Naakka on ollut nyt keväällä varsin kuormittunut ja ilmoittanut ettei ainakaan halua kaverisynttäreitä. Nyt mieli olikin muuttunut. Eiköhän sellaiset siis seuraavien viikkojen aikana järkätä.

Puutarhapalstalla saatiin jo multa kärrättyä. Nyt on vasta toukokuun alku, joten se on hyvä saavutus. Nyt menee varmaankin päiviä, ennen kuin jaksan lähteä palstaa kurkkaamaan. Siellä olisi roskalava ja minulla roskia, mutta ei voi mitään.

Erityisesti palsta kaipaa verkkoja viinimarjapensaiden ympärille, jotta peurat eivät tuhoa niitä lopullisesti. On kyllä ahdistavaa suoraan sanottuna. Tulppaanit ne söivät jo, mutta näemmä krookuksista ne eivät pidä.

Ikkunalaudalla on kasvamassa tomaatintaimia ja kesäkurpitsan siemenet laitoin pari päivää sitten multaan. Jälkimmäisiä en ole kyllä koskaan saanut onnistumaan. Maissin laitan kasvamaan myöhemmin. 

Katsotaan, mitä asioita tulee tehtyä ja missä järjestyksessä. 

PS. Näemmä toimintakyky siirtyy lähelle nollaa 38,5 asteen kuumeessa. Onneksi ei ollut vieläkin enemmän.

PPS. Olen todella iloinen, kun molemmat lapset ulkoilevat.

PPPS. Luulen että yrttien viljely palstalla lisääntyy - monista voimakashajuisista peurat eivät kuulemma myöskään pidä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua