Asuntoautomatka 2024, osa 1: Matkareitti

Palauduimme tämän kesän asuntoautomatkalta. Vaikka alkuun vähän epäilinkin :D , päädyimme Lofooteille ja takaisin. Nyt on mennyt aika totutellessa vaihteeksi kotielämään. Tavaroiden purkaminen on kesken, mutta eiköhän se tänään saada tehtyä.

Matka meni hyvin. Taidamme alkaa olla jo sen verran tottuneita matkantekoon asuntoautolla, että suhtauduimme asioihin rennosti. Toki matkaan mahtui tunteiden kirjo - me neljä emme yleensä vietä aikaa aivan noin tiiviisti yhdessä ;) 

Itselläni toimii lomalla parhaiten, jos pääsen vähäksi aikaa kotiympyröistä pois. Silloin mieleni irroittautuu parhaiten arjesta. Tämä toimi tälläkin kertaa. Näkökenttäni kaipaa ajoittain uusia maisemia, ja niitä kyllä riitti.

Matkasimme ensin Helsingistä Tukholmaan lautalla. Sen jälkeen aloitimme matkan pohjoiseen. Kerron Reitistämme suurinpiirtein, emme välttämättä pysähtyneet pitkään mainitsemillani paikkakunnilla, mutta ne on ehkä helpompi hahmottaa kartasta.

Päädyimme ensiksi Uppsalaan, sen jälkeen Sundsvalliin. Siitä jatkoimme ensin länteen Östersundia kohti. Siitä jatkoimme jälleen pohjoiseen, paikkakunnalle nimeltä Storuman. Sieltä suuntasimme jälleen länteen, ja pääsimme Norjan puolelle. Ensimmäinen isompi paikka oli Mo i Rana.

Mo i Ranasta jatkoimme pohjoiseen Bodö - nimiseen paikkaan. Sieltä lähtee lauttoja Lofooteille. Lauttamatkan jälkeen saavuimme Lofooteilla kylään nimeltä Å. Lofooteilla pysähdyimme valtavan monessa paikassa matkalla koilliseen. 

Lofooteilta matkasimme mantereelle Narvikiin. Narvikista ajelimme lopulta takaisin Ruotsiin. Ruotsissa Navigaattoriin laitettiin Kiiruna, sen jälkeen Jällivaara. Jällivaarasta menimme Haaparantaan. 

Kun tulimme Suomen puolelle, "laskettelimme" Oulun jälkeen nelostietä aina Helsinkiin asti. Toki pysähdyimme Suomen puolellakin useammassa paikassa ja majoituimmekin kaksi kertaa. Oli mukavaa, että matkaa oli jälkellä hieman kotimaassakin :) 

Ajomatkaa reissullemme tuli tuhansia kilometrejä, mutta siitä huolimatta paljon vähemmän kuin Keski-Euroopassa. Se teki matkapäivistä varsin iisejä, vaikka sinänsä etenimme oikein kivasti aikataulussa. 

Matkareitillemme osui todella paljon nähtävää. Koska kyseessä oli Norja, olin varautunut ihan kamalaan säähän :D Ihme ja kumma, Norjassa ei satanut päivääkään ja lämpötila pysytteli koko ajan noin 20 asteessa ja jopa sen yläpuolella. Mukana olleet takit ja pipot jäivät käyttämättä.

Kerron tapani mukaan blogissa matkastamme lisääkin. 



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua