Höyryjuna pohtii blogiaan

Rva taitaa olla bloginsa suhteen eräänlainen höyryjuna - tekstejä tulee tasainen määrä kuukausittain. Aika harvoin on niin, ettei mitään sanottavaa ole. Kun kirjoittaa, ei ainakaan tarvitse pohtia jälkeenpäin, että olisi pitänyt pitää suunsa kiinni (toki on paljon hauskempaa moittia itseään käsistä, joita ei yksinkertaisesti pystynyt pitämään kurissa).

Blogini aihepiiri kaartelee laidasta laitaan, mutta kokoavana ajatuksena olen pitänyt kroonistunutta niskan retkahdusvamman jälkitilaa, josta on enemmän tai vähemmän tullut osa elämääni.

Ehkäpä vuosi sitten tykästyin julkaisurytmiin, jossa joka toinen teksti painottuu johonkin vammaani liittyvään kuten oireisiin, hoitokeinoihin tai ajatuksiin sairauteni kanssa elämisestä. Ihan kirjaimellisesti en tätäkään rytmiä ole toki noudattanut.

Joka toinen teksti keskittyy yleensä tapahtumiin perheessämme tai vaikkapa harrastuksiini. Tuon tätäkin osiota elämästäni mielelläni esille jo siksikin, että tiettyinä päivinä tarvitsen "mustaa valkoisella" siitä, että elämässä on tapahtunut muutakin kuin yrityksiä saada kroppa toimimaan jotenkin.

Blogiini eksytään ehkä vahingossa, mutta ainakin osa löytää blogini sen aiheen, niskan retkahdusvamman takia. Kun itse vammauduin, minulla oli suuri tiedontarve, ja tietoa oli melko huonosti saatavilla.

Silloin, 8 vuotta sitten löytyi muistaakseni yksi blogi sekä niskavammafoorumi, jota kävin lukemassa ahkerasti. Muuten tietoa löytyi vähän, ja siksi perustin lopulta oman blogini. Tiedeblogi tämä ei missään nimessä ole, ennemminkin kokemusperäinen kokoelma tekstejä aiheen tiimoilta.

Toiveeni oli, että ehkäpä tätä kautta löytyy myös vertaistukea, sillä en tuolloin ollut tavannut ketään whiplash-potilasta. Onnekseni tämä toive on toteutunut.

Löydettävyyssyistä olen liittänyt blogini muutamaan portaaliin, tällä hetkellä Rouva Niskanen löytyy blogit.fi - ja blogipolku.fi -portaaleista.

Kategorisointi on ollut hieman hankalaa - lieneekö siihen syynä, että "sairaus" ei näytä kovin suositulta otsakkeelta. Blogit.fi - portaalista löytyy kategoria "terveys", jonne blogini liitin. Se ei mielestäni ihan vastaa blogini sisältöä, sillä blogini kantava teema on nimenomaan sairaus, jota minulla ei ole mitään syytä peitellä.

Ehkä näistä syistä samankaltaisen aihepiirin, siis kroonisen vamman/sairauden kanssa elämisestä on hankala löytää blogeja, joita itse voisin lukea ja lisätä blogilistaani. Jos jollakin lukijallani on ehdotuksia, otan niitä mielelläni vastaan :) Ajankohtaisen otteen vuoksi luen mielelläni blogeja, jotka päivittyvät suhteellisen säännöllisesti.

Kiitoksia lukijoilleni, aurinkoisia kevätpäiviä <3



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu