Kengänkoroke numero kaksi

Kuntoilurintamalla on ollut...no sitä ryhdinkohotusta edelleen! Kävelylenkit joko vauvan kanssa tai ilman, ovat jokapäiväisiä. Eilen kävin heti aamulla hierojalla. Lapojen seutu, hartiat ja niska olivat päässeet todella kipeiksi.

Hieroja sanoikin, että ovatpas lihakset jumissa! No, minä vastasin hampaat irvessä ja kotiin kestää, kun lihaksia käsiteltiin.

Hierojasta vielä..olen tullut siihen tulokseen, että tarvitsen enemmän hierontaa. Kroppa pääsee niin huonoon kuntoon hierontojen välillä, että olen päättänyt tihentää käynnit kertaviikkoisiksi.

Elämäntilanteeni nimittäin on sellainen, että jatkossa arjestani tulee fyysisesti haastavampaa. Siksipä kehon huoltoakin tarvitaan enemmän.

Eilen lapsillani oli monta hoitajaa, ja otin vapauden kävellä apuvälinekauppaan ostamaan uuden kengänkorokkeen. Sain alkuvuodesta kehotuksen hankkia sellaisen. Hankin sen, ja maaseudulla se hävisi.

Olen oppinut korokeasioista, että jos jalkojen pituusero on noin sentin, ei kannata hankkia liian korkeaa koroketta ainakaan alkuun. Kaupassa oli korokkeita kahta kokoa, ostin 0,4-senttisen. Se isompi olisi ollut sentin korkuinen.

Jos hankkii alkuun liian korkean korokkeen, voi saada paikkansa kipeämmäksi kuin ennen korokkeen käyttöä. Kipuja tulee joka tapauksessa alkuun, ja asentokorjaus vaikuttaa ongelmaan pikkuhiljaa.

Jalkojen pituusero on yleistä. Omalla kohdallani on arvottu, onko kyse siitä vai lonkan virheasennosta. Tämä, kuten moni muukin asia on rva:n kohdalla kokeilua. Nyt kokeilen, saisiko selän oikeanpuoleiset jumitukset lievemmiksi "pidentämällä" vasenta jalkaa hieman.

Apuvälinekaupasta vielä...panin merkille, että välineet, joita oli esillä, oli käytännöllisyytensä lisäksi muotoiltu kauniisti, väritkin olivat hienoja. Jotenkin mieleen tulivat enemmän urheilu- kuin apuvälineet (ne kyllä ovatkin eräällä tavalla sukua keskenään).

Totesin mielessäni, että vaikka vammansa takia tarvitsisikin apuvälineitä, ei niiden onneksi tarvitse olla rumia. Pinnallista tai ei, kauniinvärisen apuvälineen kanssa on mukavampaa kuin ruman. Oikeastaan jotkut tuotteet olivat niin houkuttelevia, että on ihme, että lähdin kotiin vain sen kengänkorokkeen kanssa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe