Merihenkisillä treffeillä ja ekojutut, osa 2




Kun vasta pääsiäisestä selvittiin, vappukin meni jo. Sitä ei vietetty Niskasilla juuri millään tavalla.

Toivoimme nimittäin koko perhe Naakan ja Touhin pariviikkoisesta sairausputkesta, erityisesti nuorimmaisen korvatulehduksesta. Olo on ollut rättiväsynyt, mutta helpottaa toivottavasti pian.

Nyt meillä on täällä apua ja seuraa isovanhempien muodossa, siitä suuri kiitos heille! Nyt humpsahdettiin yhtäkkiä toukokuun puolelle, ja pääsimme eilen illalla puolison kanssa ihan oikeille treffeille.

Kävimme Helsingin hietalahdessa (pöytä oli varattu Merimakasiini-ravintolasta). Puoliso keksi, että voimme juoda ensin kuoharit Glarion-hotellissa (16 kerrosta, baari siellä ylhäällä). Kaikki olisi ollut oikein täydellistä ilman rva:n korkean paikan kammoa.

Maisemahissi sai rva:n niin huonovointiseksi, että eipä sinne baariin sitten jääty. Puoliso kävi katsomassa maisemat, ja palasimme alas. Kuoharit nautittiin aulabaarissa ja rva:kin kykeni rentoutumaan. Merimakasiini sijaitsee onneksi tukevasti katutasolla.

Oli mukavaa viettää aikaa puolison kanssa kaksin. Treffit ovat nykyään todella harvinaista herkkua, ja jokainen pienen lapsen vanhempi tietää, kuinka piristävää on, kun ihokontaktissa (tai puolen metrin päässä) ei ole koko ajan joku.

Lisäksi on upeaa, kun voi viettää 3 tuntia ilman kolmeakymmentä keskeytystä toimiinsa. Meillä oli mukavaa! 

Ekojutuista, joita rva säännöllisen epäsäännöllisesti harrastaa, on tänään vuorossa marjanpoiminta! Vuodenaika tekstille on toki mahdollisimman väärä, mutta kun marjojen kerääminen metsästä ja muualta on ekologisimmista ekologisin juttu, niin se olkoon vuorossa nyt.

Rva:lla on oikeastaan pienestä pitäen ollut intohimo marjanpoimintaan. Olen ollut vanhempieni, mummon, tädin jne. mukana poimimassa mustikoita ja puolukoita. Itsekseni napsin suuhuni mökillä näiden lisäksi vadelmia ja metsämansikoita. 

Marjanpoiminta ei oikeastaan ole rva:lle pelkästään rento juttu, vaan totista toimintaa! Joitakin vuosia sitten anopin luona meinasin kertakaikkisesti hermostua, kun en heti päässyt metsään. Sillä kerralla oli hyvä mustikkasato, kuutisen litraa yhdessä päivässä. 

Puolukoita on ollut usein hyvin kesämökkimme lähistöllä. Kerran poimimme parissa tunnissa kolmisen litraa, tosin meitä oli useampi poimija (ja 2-vuotias Naakka, jota piti vahtia, jottei kielon marjoja tulisi mukaan). 

Mihin niitä marjoja sitten käytetään? Meillä on aika pienet pakastintilat, ja syksyihin suuri osa tiloista täyttyy marjoilla. Tuoreeltaan marjat ovat toki parhaita, mutta pakastettuna niitä käytetään smoothieihin, vispipuuroon ja leivontaan. 

Viime kesän tulos oli muuten surkea. En raskaudeltani kyennyt kyykkimään yhtään missään, eikä ollut voimia myöskään ostaa ja pussittaa. 

Ensi kesänä... no kyllä me ainakin mansikoita hankimme (se on se maitorahka mansikoilla ja cashew-pähkinöillä, mikä maittava välipala!).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys