Joulu tulee - joo joo, ihan kohta on valmista ;)

Olen eilen ja tänään tehnyt urakalla jouluvalmisteluja. 2-vuotias talossa asettaa omat haasteensa, eli käytännössä joulukoristelu jää tänä(kin) vuonna hyvin pelkistetyksi, kun koristeiden täytyy olla sekä vaarattomia että sellaisia, joiden rikki meneminen ei haittaa.

Itse tykkään joulu- kuten muistakin sesonkikoristeista. Silti minulla on niitä hyvin maltillinen määrä. Hankin ehkä yhden joulukoristeen vuodessa - viime vuonna se oli Pentikin kaitaliina, tänä vuonna puiset tontut Savon-matkaltamme.

Rajaan hankintoja monestakin syystä. Tavaran määrä ei voi kovin kauan kasvaa rajallisissa tiloissa ilman tuhottoman suuria säilytystiloja. Toiseksi, koristeita voi myös ihailla vaikkapa kaupoissa ja muiden kotona.

Tänä vuonna haluan kuitenkin laittaa jotakin uutta: kynttelikön ikkunaan. Toisaalta, jos sellainen ei tänä vuonna ikkunaani ilmesty, niin ensi vuonna sitten!

Perjantaina kirjoitin lähes 30 joulukorttia. Tänään taiteilin mukaan vielä yhden joulukirjeen saksalaiselle ystävälleni, jonka kanssa minulla on tapana vaihtaa joulukirjeet joka vuosi. Joulukortitkin istuvat hyvin mieleisiin jouluperinteisiin.

Lahjoja paketoin tänään aika reippaan määrän, vaikka sinänsä kumpikaan lapsi ei tule saamaan suunnatonta määrää lahjoja. Olen myös todennut, että nyt ei voi enää hankkia myöskään mitään kovin isokokoista, sillä asuntoni tila ei riitä siihenkään.

Tunnustan, että tykkään kyllä lahjoa lapsiani mahdollisuuksien mukaan jouluna. Joulu ja syntymäpäivä ovat meillä ne ajankohdat, jolloin lisää leluja tulee, muulloin ei sitten juuri ollenkaan. Ai niin, en tykkää paketoimisesta. Siksi se määrä tuntui varmaankin niin suurelta :D

Mitähän sitä aiotaan vielä tehdä? Joululeivonnaisten ja -ruokien teko taasen kuuluu en tykkää - osastoon. Ne pakolliset tortut ja piparit valmistaikinasta meillä kai väännetään kuitenkin. Onneksi lapset eivät osaa vaatia esim. itse tehtyä joulukalenteria...

Jouluun liittyen haluaisin jälleen käydä kauneimmissa joululauluissa, kuten tein viimeksikin, vuonna 1996. Katsotaan, josko tänä vuonna onnistuisi. Jouluisiin tapahtumiin kuuluvat myös päiväkodin joulujuhla ja Naakan baletin joulunäytös, joka muuten on jo maanantaina.

Tänä vuonna tapahtunee suurin poikkeuksista - osallistun työpaikan pikkujouluun. En ole osallistunut sellaiseen vielä koskaan...osaankohan etiketin ja mikä hemmetti se sitten on...

Joka tapauksessa, luotan suurimmaksi osaksi siihen, että näillä eväillä se joulu saapuu joka tapauksessa - äkkiä se onkin jo ohi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe