Huh, hyvinvointisovellus!

Meille tuli työn puolesta sovellus, johon en ole edelleenkään tutustunut kunnolla. Se sovellus mittaa hyvinvointiamme. Yksi homma mättää heti alkuun: sovellus on niin monipuolinen, että perehtyminen ei ole ollenkaan matalan kynnyksen juttu.

Minulla on kaikenlaisiin sovelluksiin ja mittalaitteisiin ristiriitainen suhtautuminen: älysormus kuulostaa ahdistavalta - se kumminkin puristaa ja viimein hukkuu. Älykello kuulostaa suht ok:lta, mikäli synkronointi puhelimeen ja läppäriin onnistuisi ilman suurempia vaivoja. Yöllä en halua pukeutua mihinkään, kirjaimellisesti.

Kun ikivanha taskussa pidettävä askelmittarini hajosi, latasin puhelimeen ihan kivan askelmittarin (nyt en kuitenkaan saa askelia "kotiliikunnasta" puhelinta on varsin epämukavaa kuljettaa mukana koko ajan.

Tämä sovellus ei mittaa vain liikuntaamme, vaan kaikenlaista muutakin. Minä otin kokeeksi tavoitteet: terveelliset välipalat ja oma aika. Seuraava tavoite onkin, miten hitsissä merkitsen ne sinne sovellukseen.

Ilmeisesti, jos tulokseni sovelluksen kanssa ovat jotenkin huiput, minut voidaan palkita - tämä kikka saattaa toimia! Haluan olla urheilun ja hyvinvoinnin tähti :D

Se tuossa mättää, että lähtöoletus on nolla. Suorituksiin ei voi erikseen merkitä sitä, mitä normaalisti tekee, vaan pisteitä saa vain ohjelman antamista tehtävistä. Kamalinta toki on, että tässä "pelissä" edetäkseen täytyy tehdä enemmän ;)

Kuitenkin, aion nyt kokeilla, saanko lisättyä hyvinvointiani hyvinvointisovelluksen avulla. Olen onnistunut mahduttamaan elämääni hyvinvointitekijöitä muutenkin, mutta josko uusista haasteista muodostuisi jokin uusi, hyvä tapa.

Työpaikalta tupsahti muuten myös virkistysrahaa! Tähän mennessä olen hankkinut rahalla teatteri- ja lätkämatsilipun. Tänään aion mennä uimahalliin ja hankkia samalla useamman kerran sarjalipun - raha täytyy nimittäin käyttää vuoden loppuun mennessä.

PS. Olen jumpannut joka päivä jo heinäkuun puolesta välistä asti tällä tavalla: päivä 1, reidet, päivä 2. vatsa, päivä 3. pakarat, päivä 4, yläselkä, päivä 5., alaselkä ja päivä 6, kädet. Jotkut jumpat sisältävät myös samoja liikkeitä keskenään.

PPS. Kävely on nyt tosi vaikeaa astman takia. Köpöttelen hiljakseen, kuten muutkin 90-vuotiaat ;)

PPPS. Paino pysyttelee samoissa lukemissa, eli hieman liian korkealla.




Kommentit

  1. Juuri töiden puolesta pääsin tutustumaan erilaisiin terveyssovelluksiin kun meillä tehdään töissä API-strategiaa. Sitä varten tutkitaan miten näitä voitaisiin hyödyntää meidän omassa toiminnassa. Kiva kuulla sinun kokemuksesi sovelluksien käytöstä. Totta on, että niiden käytöt saattavat vaatia joskus paljonkin viitseliäisyyttä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe