Inklusiivinen toimintamalli esikoulussa

Naakka on syksystä asti käynyt eskariaan niin sanotussa inklusiivisessa ryhmässä, eli erityisoppilaat ja muut ovat samassa ryhmässä. Ryhmä toimii jo koulurakennuksessa, ja ensi vuonna eka luokka alkaa saman käytävän varrella.

Naakan ryhmä on jonkinlaisessa seurannassa, ainakin heillä käy usein vierailijoita eri tahoilta seuraamassa, miten ryhmä toimii. Se, että Naakka päätyi kyseiseen porukkaan, johtuu siitä, että ryhmä toimii hänen lähikoulussaan.

Aikuisten osuus on hieman yli parinkymmenen lapsen ryhmässä merkittävä - heillä on yksi eskariope, kaksi erityislastentarhanopettajaa, lastenhoitaja ja vieläpä avustaja. Ryhmä toimii välillä kokonaisena, välillä pienryhmissä.

Naakalle tämä kaikki on normaalia - hän on kommentoinut ryhmäänsä vasta kerran. Eräänä iltana Naakka halusi tietää erityislapsista. En oikein ehtinyt avata asiaa, kun hän jo totesikin, että ainakin luokkakaveri x on varmaankin erityislapsi - hän tarvitsee paljon aikuisen apua päivän aikana.

Jätin selvitykseni tällä erää siihen - 6-vuotiaani oli jo oivaltanut asiasta kaiken oleellisen, siis sen tiedon, minkä hän tällä hetkellä itse asiasta tarvitsee. Juttelemme lisää, mikäli hän ottaa uudestaan aiheen esille.

Itselläni on inklusiivisesta toimintamallista tällä hetkellä vain hyviä kokemuksia. Naakan ryhmässä homma toimii, ja kaikkien varhaiskasvatus on turvattu. Ekalle luokalle ryhmästä lähdetään paitsi saman koulun ekaluokalle, myös erityiskouluihin.

Olen tutustunut aiheeseen laajemminkin, ja valitettavasti homma on useasti jätetty siihen, että samassa ryhmässä työskentelee hyvin eritasoista tukea tarvitsevia, mutta se tuki ei olekaan kulkenut mukana. Silloin parempi paikka olisi erityiskoulu- tai luokka. Nämä lapset perheineen ovat väliinputoajia, ja toimintamalli kulkee mukana vain nimikkeenä.

Itse en aliarvioisi erityisluokkiakaan. Miten esimerkiksi yläkoulussa toteutetaan erityinen tuki, jos ainoa mahdollinen oppimisympäristö on rauhallinen pienluokka, joka on lopetettu, kun se ei ole enää muodikasta? Kuka yläkoululainen haluaa erityistuen (lisäaikuisten) kulkevan mukanaan oppitunnilta toiselle, luokasta luokkaan?

Naakka on viihtynyt eskarissa ja saanut uusia ystäviä. Sunnuntai-iltana hän menee kaverinsa luokse "tyttöjen discoiltaan" ;) Katsotaan, koska vastaavaa tapahtumaa aletaan kärttää meillä järkättäväksi...

Myös suhde vaatteisiin on muuttunut - Naakka on niistä kamalan tarkka. Tällä hetkellä hän suosii asukokonaisuuksia, joissa ylä- ja alaosa on samaa väriä. Yhtenä päivänä tuli kriisi, kun punainen kokonaisuus oli pesussa...hän olisi halunnut olla sinä päivänä joulutonttu (lakki löytyi kyllä).

Suhde joulupukkiin on sen sijaan sama kuin ennenkin - pukki on olemassa ja tulee meille tänäkin jouluna. Joulupukki- ja Hoplop on parasta elämässä - lapsuus jatkukoon <3





Kommentit

  1. Mikä hieno todistus on, olen torpey clare ja olen naimisissa, onnellinen avioliittoani, vasta kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten täynnä avioeroa, myöhemmin erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua piti BaBa ogbogo hieno ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle 48 tunnin sisällä. Olen huolestunut, joten pudotan hänen sähköpostin tänne niille, joilla on parisuhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa. + 447440557868Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös seuraavissa asioissa ...

    (1) Lopeta avioero.
    (2) Loppumattomuus.
    (3) Onnea Spell.
    (4) Avioliitto.
    (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

    VastaaPoista
  2. Yli 13 vuoden avioliiton aikana en voinut synnyttää, minulla on keskenmeno, vaikka tulisin raskaaksi, kaikki lääkärit eivät voineet auttaa minua, kunnes siskoni ohjasi minut tohtori DAWNin luo, joka auttoi minua ja tulin raskaaksi ja nyt minä sinulla on kaunis tyttövauva,
    Hän auttaa myös monia ystäviäni, jotka ohjasin hänelle, tohtori DAWN on siunaus jokaiselle, joka ottaa häneen yhteyttä,
    *Jos haluat tulla raskaaksi.
    *Jos haluat lopettaa keskenmenon. *raharituaali ilman ihmisuhreja.
    *Jos haluat saada takaisin rakastajasi.
    *Jos haluat miehesi/vaimosi takaisin.
    *Jos haluat saada takaisin varastetun omaisuutesi tai rahasi.
    *Jos haluat hoitaa minkä tahansa sairauden,
    Ota häneen yhteyttä WhatsAppissa: +2349046229159

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys