Kaikki on vasta alussa

Kotiin palaajaa odottaa rva:n kotona kaaos - tai siltä ainakin tuntuu. Joku paikka näyttää aina repsottavan. Samalla kalenteri ja aivojen työmuisti ovat täynnä tehtäviä, jotka täytyisi suorittaa. Pitkään pohdittuani olen todennut, että sen keskeneräisyyden kanssa täytyy vain elää. Elän kaikenlaisten alkutekijöiden ympärillä oikeastaan ihan hyvin :)

Oikeastaan olemme olleet viime päivät poissa. Vietimme lasten kanssa viikonloppua vanhempieni kotona, jossa oli myös sisareni perheineen. Vilinää ja hulinaa riitti, mutta silti tuntui, että se reissu kannatti tehdä jo siksikin, ettemme tänä jouluna näe toisiamme uudelleen.

Lauantaina täytin 38 vuotta. Täytän tänään 38 vuotta. Kun tarkemmin ajattelen, on ihanaa viettää syntymäpäivää, sillä tuntuu edelleenkin, että kaikki on vasta alussa <3 Kun syntymäpäiväni aamuna heräsin, minulle tuotiin tällainen tervehdys:


Naakkanen yllättää minut milloin missäkin asiassa. Viikonloppuna hän pelasi shakkia toista tuntia itseään vastaan, kun kukaan muu ei enää jaksanut pelata häntä vastaan. Naakan pappa toimi taustahenkilönä, joka hieman välillä ohjeisti.

Luulen, että osasyy shakki-innostukseen on Harry Potter. Siinä pelataan velhoshakkia, ja sen puutteessa on pelattava meidän tuntemaamme muotoa pelistä. Olen muuten itse shakissa surkea - hahmotuskykyni ei meinaa millään riittää.

Yleisesti ottaen tykkään kyllä pelata pelejä. Ainoastaan Alias on minusta ahdistava, en oikeastaan tiedä, miksi. Jos sitä pelataan, kieltäydyn kunniasta. Jos pitää valita yksi peli, josta nautin aina vaan, se on Muuttuva labyrintti.



Touhin vasu-keskustelu saatiin tänään viimein pidettyä. Se kyllä vaati, että rva pääsi lähtemään töihin törkeän myöhään...kolme kertaa peruuntunutta keskustelua ei enää viitsinyt siirtää tuonnemmaksi.

Touhi on sekä meidän että päiväkodin henkilökunnan (huh, helpotus ;) ) mielestä suhteellisen normaali kolmevuotias. Hänen vahvuuksiaan ovat kielellisyys, vitsikkyys ja sosiaalisuus. Asioita, joita opetellaan, ovat lelujen jakaminen (tätä erityisesti) ja toimiminen ryhmässä.

Myös Touhin lääkitseminen tarvittaessa (astmapiippu) merkittiin nyt hoitosuunnitelmaan. Siihen kirjattiin lääkkeen anto (käytännössä se on tiedetty ja osattu aiemminkin) sekä tilanteet, joissa Touhi tulee esimerkiksi viedä kiireesti hoitoon (jos henki ei kulje).


PS. Sain lauantaina syntymäpäiväkakkua vanhemmillani - se oli todella mukava yllätys!

PPS. Olen nyt alkanut jo jonkin verran tekemään lisää lihaskuntoharjoituksia - ehkäpä kirjoitan jonkinlaisen liikunta- ja hyvinvointikirjoituksen lähitulevaisuudessa.

PPPS. Jouluvalmistelut jatkuvat - kuusi haetaan luultavasti torstaina. Joululahjahankinnat on onneksi jo pääosin tehty.




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu