Mitä oli matkassa mukana - asuntoautoreissu 2020

Viime vuoteen verrattuna pakkasin varsin rennolla otteella - silti siihen hommaan kului yksi päivä. Suomen kesä on säiltään niin vaihteleva, että mukaan tarvitaan kaikenlaista uikkareista ohuisiin sormikkaisiin.

Asuntoauto on siinä mielessä helppo, että esimerkiksi ruuan voi kantaa suoraan kotoa auton jääkaappiin ja komeroon. Mukaan lähti samankaltaisia tuotteita kuin muutenkin, esimerkiksi omenoita, banaaneja, ruispaloja ja jugurttia.

Aikuisille yksi elintarvike on ylitse muiden - pikakahvi :D Jännite ei autossa oikein riitä kodinkoneille, joten kahvi on helpoin keittää kaasulevyllä (tai käytännössä se vesi). Kahvit voi keittää myös tien päällä, toki pysähdyksissä, tauolla ei tarvitse edes poistua autosta.

Ruokatavaroita täydensimme pitkin matkaa. Vettä ostimme viiden litran kanistereissa, kerran jouduin ostamaan pienemmän, niin hiilihapotettua se sitten oli, minkä huomasin vasta, kun saavuin autolle.

Vaatteet...hmm...molemmilla lapsilla oli auton tavaratilassa oma Prisma-kestokassi, johon oli pakattu heidän vaatteensa - alusvaatteet eri pussissa, jotta ne on helppo löytää. Lisäksi meillä oli yksi yhteinen kestokassi lasten ulkovaatteita, uikkareista sadetakkeihin.

Autosta pääsi sisäkautta valaistuun tavaratilaan, mikä oli kätevää pienissä tiloissa. Menin sinne joka aamu istuskelemaan ja heitin asuintilaan lapsille päivän vaatekerrat kenkineen. Ulkotakit olivat yhdessä kaapissa asuintiloissa.

Aikuisten kamppeet oli jaoteltu samalla tavalla kuin lastenkin, vaatteet isoon kassiin ja alusvaatteet pienempään. Järjestely toimi hyvin tälläkin matkalla.

Mitä muuta meillä oli mukana? Yhdessä pienehkössä repussa oli lapsille muun muassa kirjoja ja puuhakirjoja. Unilelut lapsilla oli mukana ja ilmeisesti ne myös lisääntyivät keskenään, sillä kotiin palatessa pehmoleluja oli enemmän kuin lähtiessä...

Ostin lapsille pieniä matkamuistoja muun muassa Valamon luostarista, mutta aika vähäisiksi jäivät ostoksemme tällä matkalla yhtä tarrakirjaa ja yhtä Legolehteä lukuun ottamatta. Kuvia otimme paljon, ja kaikenlaista ruokaa kävimme syömässä pitkin matkaa.

Minun etupenkin varusteisiini kuului vesimuki (ajoittain kahvi), puhelin latureineen sekä kirja, jota luin pysähdyksillä, jos ei tarvinnut nousta ylös penkistä. Tällaisella varustuksella Niskaset Suomen-viikkonsa ajan kiertelivät.

PS. Matkalta unohtuivat lasten Kela-kortit, joita olisi tällä kertaa tarvittukin.

PPS. Melkein täysin turhiksi osoittautuivat aurinkorasva, uikkarit ja saappaatkin (jälkimmäisiä ei kukaan jaksanut ottaa esille varastosta)

PPPS. Ruuanlaitto reissulla oli tälläkin kertaa aika nollassa, mikroaterioita lukuun ottamatta.






Kommentit

  1. Kiitos tästä! Oli hyödyllistä kuulla, mitä teillä oli mukana. Etenkin lasten kanssa matkustaessa, siihen täytyy kiinnittää entistä enemmän huomiota. Meillä on etsinnässä muutamat asuntoauton tarvikkeet. Olisi tarkoitus tuossa syksyllä lähteä vielä Lappiin. https://kauppa.caravanpalvelu.net/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista :) Aikalailla näillä eväillä mentiin myös seuraavat matkat. Jos jotakin jäi matkasta, se hankittiin tien päältä. Mukavaa Lapin-Matkaa teille <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe