Flunssaa ja kasvien esikasvatusta

En ole yleensä saanut maaliskuun puolella kasvamaan kuin rairuohon. Tänä vuonna, liekö kunnon lumitalven syytä, minuun iski kevään kaipuu aikaisin. Onneksi parvekkeella on yllin kyllin kukkamultaa, ja mullanvaihtojen jälkeen marssin Prisman siemehyllylle.

Viime vuonna ystäväni toi minulle puutarhapalstalle kaksi maissintainta. Nyt päätin, että kasvatankin maissini itse (tai ainakin yritän. Laitoin useamman maissin kasvamaan. Eilen laitoin yhteen purkkiin lehtikaalin siemeniä. Katsotaan, mitä niistä tulee.

Keksin, että kesäkurpitsa voisi olla seuraava esikasvatettava. En onnistunut viime keväänä saamaan taimia kaupasta, kaikki olivat loppu, kun pääsin taimitarhalle. Jos nyt laittaisin kasvamaan, taimia kerkeäisi ehkä olla omasta takaa. 

Naakka sai Touhin flunssan, ja nyt ovat molemmat käyneet koronatestissä. Minä olin torstaina töissä, Naakka ei ollut vielä kipeänä ja Touhin isä hoiti Touhia. Perjantaina, lauantaina ja eilen Naakka poti flunssaa, mutta alkaa olla jo hyvässä kunnossa.

Molemmilla sairaus (koronatesti molemmilla siis negatiivinen) oli onneksi lievä, eikä kummallakaan ollut kuumetta missään vaiheessa. Touhi yski jonkin verran, mutta sekin on nyt mennyt ohi. Minä en onneksi tainnut saada tätä flunssaa.

Olen itse asiassa ollut varsin tehokas: viime päivinä olen tehnyt monta siivoushommaa, jotka olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten ;) Isoin homma on ollut "kirppiskaappi", josta olen nyt saanut osan vaatetta eteenpäin. Samalla olen siivonnut oman vaatekaappini, josta myös löytyi kaikenlaista...

Heräsin tänään liian aikaisin. 5.30 en saanut enää unta. En oikeastaan meinannut nukahtaa helposti illallakaan. Sen siitä saa, kun päättää mennä nukkumaan klo 22 tasoittaakseen rytmiä arkisemmaksi :D Tarvitsen yksinkertaisesti enemmän unta.

Kuitenkin, jos joskus harvoin herään vapaapäivänä näin aikaisin, ajattelin, että voisin kohta lähteä lenkille. Minusta ei ole aikaisen aamun säännölliseksi lenkkeilijäksi, mutta toki voin joskus tehdä poikkeuksen. Katsotaan, millainen fiilis siitä tulee.

Järjestelyhomma jatkuu todennäköisesti jonkin verran nyt aamulla, mutta loppupäivästä on onneksi luvassa muuta ohjelmaa, eräs kauan odotettu kyläily. Lapset olemme saaneet häthätään terveiksi.

PS. Kasvien esikasvatus on mukavaa, myös Naakan ja Touhin mielestä. He tykkäävät käydä bongaamassa, mikä milloinkin on lähtenyt kasvamaan.

PPS. Annoin Naakalle hyväuskoisena eilen luvan käydä vähän ulkoilemassa. Hän palasi takaisin jalat puoleen sääreen saakka kasteltuina.

PPPS. Sain eilen kirjoitettua ja vietyä postilaatikkoon viisi uutta Postcrossing-korttia. Katsotaan, mitä meille puolestaan kulkeutuu lähitulevaisuudessa.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys