Menossa ja saunailta

Niskaset ovat jälleen vähän tottuneempia uuten väliaikaiseen kotiinsa. Paitsi nyt...iik, mittari näyttää -24 pakkasastetta! Ei vaan, kyllä me tästä selviämme, toivottavasti kuitenkin pelkän sähkölämmityksen turvin (keittiön kamiina ei houkuttele ympäriinsä kirmaavien pikkulasten kanssa).

Eilen rva puksutteli junalla ihan pääkaupunkiin asti! Junanvaihtoja oli kaksi kappaletta, kyseessä oli palaveeraaminen eräästä mielenkiintoisesta projektista, joka on vasta hyvin, hyvin aluillaan.

Mikäpä muukaan junareissu on nykyään rva:lle kuin ihmeellinen lepohetki! On hienoa olla hetki yksikseen ja tehdä mitä haluaa, vaikkapa istua paikallaan ja katsoa, mitä ikkunasta näkyy. Säästölippu on hyvä keksintö VR:ltä. Tulipa myös mieleen, että rva:n  pitäisi olla joskus nainen junassa, joka lukee "Nainen junassa" - kirjaa.

Perille pääsin, vaikka pari asiaa junassa menivät vähän ihmettelyksi. Lipunmyyntivaunuja näyttäisi olevan nykyään hyvin vähän. Rva oli ostanut verkkolipun, palvelu toimi oikein hyvin. Konduktööriltä rva olisi kysynyt vaihtojunan raidetta, mutta selvisi ilmankin.

Päivä sujui palaveerauksen merkeissä, hyvä yksityiskohta matkalta oli myös pitkäaikaisen ystäväni tapaaminen.Vietimme tunteja puhuen mielenkiintoisista asioista. Söimme hyvin.

En minä matkalla Naakkaani unohtanut! Hän sai tuliaisiksi "prinsessapannan", joka onkin kuulemma kruunu, ja prinsessaelokuvan (nyt oli kyseessä prinsessa Sofia).

Palasin illalla kotiin, ja tapasin lasteni lisäksi puolison, joka oli järjestämässä meille saunailtaa! Nyt, kun meillä kerrankin on se pihasauna, on puoliso ottanut asian luonteellensa sopivan vakavasti. Saunanlämmitys on pitkällinen projekti, jonka tavoitteena on täydellisyyttä hipova saunakokemus...

Ensin saunoivat puoliso ja Naakka. Minä livertelin sillä aikaa Napen kanssa tuvassa, Napen ikä ei pihasauna-aktiviteettiin riitä. Sitten Naakka tupsahti saunasta, eväsrasiaan pakattu iltapala oli syöty jo siellä.

Neljän iltasadun jälkeen oli minun saunavuoroni.

Saunaneteisessä paloi takassa tuli. Kynttilöitä oli useita (osa ledejä kylläkin). Radiosta soi klassinen musiikki. Jos "miesluola"- käsite leviäisi "naisluolaan" asti, tässä olisi oiva ympäristö!

Pääsin nauttimaan ihan yksikseni saunomisesta, peseytymään rauhassa ja lopuksi astelemaan pakkasessa (piti vähän ripeyttää askeleita, ettei tukka jäätyisi). Mahtava sauna ja puoliso!

Tänään pääsemme puolison kanssa molemmat hierojalle. Nyt täytyy tosin toivoa, että auto käynnistyy pakkasyön jälkeen. Tätä kirjoittaessa lämpötila on noussut jo neljällä asteella, kokonaisuudessaan sen pitäisi kivuta -10 pakkasasteeseen tämän päivän aikana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys