Minulle kuuluu...flunssanhoitoa!

...ja taas tuli Touhille flunssa. Tätä poikaa voi alkaa hyvällä syyllä verrata sieneen, joka imee itseensä kaikki mahdolliset taudit. Meillä on siis flunssailtu yhteen menoon, korkeintaan kolmen viikon tauoilla kokonainen vuosi.

Vuosipäivä tuli mieleen, kun faceeni tuli muisto Touhin ensimmäisestä lastenklinikkakäynnistä. Tuolloin saatiin myös se eka antibiootti. Nyt niitä on takana jo melkein parikymmentä... Putket tulivat korviin viime heinäkuussa (kymmenen tulehduksen jälkeen), ja tammikuussa Touhi sai ensimmäisen antibioottia vaatineen korvatulehduksen putkien laiton jälkeen.

Ventoline eli astmapiippu otettiin käyttöön tammikuussa. Sitä ei ole kahdessa viimeisessä flunssassa tarvittu, sitä ennen kyllä.

Tämä ei ole varsinaisesti vakava sairaus, mutta kyllä se hermoihin käy. Kuukaudessa on yleensä kaksi viikkoa yskimistä, nenänniistoa ja kotipäiviä. Sitten on kaksi viikkoa tervettä aikaa, ja sen jälkeen iskee jostakin uusi infektio.

Minä saan, kuten nytkin, flunssan lievänä, eli kurkkukipuilen päivän ja tukkoilen toisen. Muu perhe ei ole viime aikoina ollut kipeänä. Touhi-raukalle tämä on kurjaa, varsinkin yskiminen, kun pitäisi voida nukkua.

Toivon, että tämä vaihe menee kasvun myötä ohi. Vähän jännitän päiväkodin alkua, mutta josko sitä vastustuskykyä olisi nyt kerätty riittämiin, eikä ensi vuodesta tulisi ihan katastrofia.

Pitää oikein pohtia, mitä minulle sitten kuuluu. Mitä olenkaan tehnyt paitojen vaihdon lisäksi (touhi käyttää niitä nenäliinoina). Kyllä nyt on takana neljän päivän putki tiivistä lastenhoitoa, joka jatkuu aikalailla tauotta vielä huomisenkin.

Naakka on luultavasti kotona huomenna, sillä varhaiskasvatuksen alalla on mielenilmaus iltapäivällä. Pitäköön tyttönen siis kotipäivän, menemme aamupäivällä porukalla Touhin kerhoon!

Ai niin, minä! No, olen lukenut pari sivua kirjaa ja katsonut 15 minuuttia Victoria-telkkarisarjaa...ja nukkunut yöllä. Ei tässä oikeasti synny omia, muksuista erillisiä kuulumisia. Touhi heräsi kanssani samaan aikaan aamulla, joten se siitä aamuhetkestä. Ei, kun hauskaa että oli pirteä poika!

Kommentit

  1. Hyväksi havaittu niksi yskäisen ja nuhaisen lapsen yöunia helpottamaan on laittaa pilkottu sipuli esim. muovirasian sängyn viereen lähelle lapsen päätä. Itse käytin harsoliinaa, jonka sisään pilkoin sipulin ja sidoin liinan sängyn päätyyn kiinni. Sipulin höyryt avaavat hengitystä ja parantavat flunssaisen lapsen unta. Miinuspuolena on tietenkin sipulinhaju huoneessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe