Omia juttuja

Rva:n eräs keskeinen luonteenpiirre on voimakas innostus milloin mistäkin. Yleensä innostukset kestävät parista viikosta pariin kuukauteen, jonka jälkeen tilalle tulee jotakin uutta. Välillä sama asia palaa monta kertaa uudelleen.

Vapaa-aika on vähissä, mutta rva löytää useimmiten tietyille asioille aikaa. Eräs maininnan arvoinen asia on Duolingo-kielenoppimispeli, josta olen kirjoittanut blogissa aiemminkin. Duolingoa pelaamalla voi kerrata vierasta kieltä, tai aloittaa kokonaan uuden kielen opiskelun.

Itse aloitin kertaamalla Espanjaa. Se osuus on tosin vieläkin kesken, on ollut ainakin vuoden verran. Pari kuukautta sitten aloitin ruotsin kertauksen. Se on vielä aika alussa. Uusin "hullutus" on ranska, jota en ole koskaan ennen opiskellut. Sen aloitin viime viikonloppuna.

Duolingoon käytän keskimäärin 15-20 minuuttia päivässä. Tuossa ajassa ehdin edetä yhden osion jokaisessa kielessä. En saavuta tällä vauhdilla (tai yksinomaan Duolingolla) huipputasoa opiskelemassani kielessä, mutta alkuun pääsen ainakin!

Tuntuu siltä, että espanja, jota olen nyt pelannut pisimpään, on alkanut tv:ssä jne. kuulostaa ymmärrettävämmältä. Espanjan opinnot aloitin muuten aikanaan yliopistossa, ja luin kieltä parin vuoden ajan, siis pää- ja sivuaineiden ohella.

Ranska sen sijaan...huh sentään! Ehkäpä innostun joskus niin, että menen ihan oikeasti ranskan alkeiskurssille. Kuka tietää, mutta kiva olisi osata ainakin perustervehdykset ja esim. lukea ruokalistoja.

Jumppapuolella olen nyt onnistunut tekemään erilaisia selkäliikkeitä päivittäin. Yleensä pääsen tähänkin vasta, kun lapset ovat menneet illalla nukkumaan.

Lapojen lähentäjälihakset ovat nyt eniten työn alla, sillä sieltä voisi löytyä apu jatkuviin jumituksiin yläselässä. Olen myös alkanut tehdä lapojen alaosia vahvistavia liikkeitä kahvakuulalla. Ennen Touhia tein kyseisiä liikkeitä 8 kilon kahvakuulalla, nyt neljän, ja lyhempiä sarjoja.

Työn alla alkaa olla myös pidempi yöuni, kun Touhi-pirulainen on alkanut näemmä heräillä kuudelta joka aamu. Mikä lienee syynä, luultavasti lisääntynyt valo, vaikka kuinka yritän rullaverhot ja sen sellaiset asetella.

Loppuun laitan vielä kuvan mainiosta ruuastani, joka ei lapsille kelvannut: Kyseessä on inkiväärillä ja soijakastikkeella maustettu, paistettu tofu, riisi sekä riisimauste, njam:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe