Kesälaitumille

Olemme nyt virallisesti siirtyneet/siirtymässä kesälaitumille :) Minun kesälomani alkoi eilen iltapäivällä, ja lasten & heidän isänsä tänään iltapäivällä. Lapset laskevat päiviä asuntoautoreissuun, ja edes reittisuunnitelmaa ei ole vielä tehty :D

Minulla on ollut aika kipeitä päiviä selkäni kanssa - töissä on tehty paljon istumahommia ja sellaista, jossa kädet ovat kurotettuina ja lavat kaukana toisistaan. Koska lapset ovat käyneet ylikierroksilla iltakymmeneen (valoisa vuodenaika), en ole voinut jumpata juurikaan.

Sen sijaan olen liikkunut valtavasti. Palstalla olen käynyt melkein joka päivä, siellä täytyy kastella nyt jatkuvasti, kun säätila on pysynyt poutaisena. Kävelyä ja liikkeellä oloa on tullut sekä työpäivien aikana että niiden jälkeen.

Eilen meillä oli kylässä opiskeluaikainen ystäväni (siis ystävyys on toki jatkunut opiskelujen jälkeenkin) lastensa kanssa. Olo oli kuin isossa perheessä, jossa lapset ovat syntyneet pienin väliajoin (iät 8,6,2 ja vauva).

Lapset viihtyivät tuntikausia sekoitellen erivahvuisia saippuavesiä saippuakuplien puhallusta varten. Täytyy sanoa, että vaikka kuplavettä oli joka puolella, leluja ei toisaalta ollut levitetty juurikaan. En oikein osaa kieltää vesileikkejä sisällä kesäaikaan - nehän olivat parasta hupia myös omassa lapsuudessa.

Oli myös hauskaa, kun meillä oli pitkästä aikaa vauva kylässä. Tämä vauva oli tosin edennyt jo vaiheeseen, jossa noustaan tukea vasten seisomaan. Hänen puuhiaan oli hauska katsella ja samalla vähän ikävöidä aikoja, jolloin meillä oli lapsi, joka ei vielä ollut älyttömän nopea liikkeissään ;)

Maanantaina Touhi kävi kampaajalla. Hänelle olikin ehtinyt kasvaa aikamoinen takaa pitkä ja edestä vähän lyhyempi... Kampaajalla oli kuulemma mennyt hyvin. Touhi oli suhtautunut vakavasti "Palomies Sami -tukan" leikkaamiseen.

Oli hauska huomata, kun jäbä kasvoi heti puoli vuotta, kun tukka oli leikattu. Hänestä tuli ihan ison pojan näköinen. Touhi ei kyllä ole ollutkaan mikään babyface, luulen että hän on jo saavuttanut seuraavien kymmenen vuoden ulkonäkönsä.

Jonkinlainen lista lomasuunnitelmista pitäisi tehdä - ja toisaalta tsiljoonista askareista, joita lomalla luulisi olevan aikaa tehdä. Nyt tiedän jopa, että viemme lapset illalla uimaan ja juhannusaattona käymme jossakin katsomassa kokkoa.



PS. Olen jo melkein kuunnellut kaksi äänikirjaa - siis koko elämäni aikana. Nyt taitaa tulla tauko, kun ei ole enää työmatkoja viiteen viikkoon.

PPS. Olen koukuttumassa Downtown Abbey -sarjaan.

PPPS.  Töissä oli erittäin mukava ja antoisa vuosi, nyt on toisaalta mukavaa pitää hieman taukoa ennen syksyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe