Palstalla ja kirppiksellä

Maanantaina niskani alkoi lyödä totaalisen lukkoon. Olen tottunut näihin "kramppeihin" vuosien aikana, varsinainen venyttely ei niihin auta. Jonkin verran auttaa, jos pystyy kääntelemään niskaa ja rauhallisesti puolelta toiselle.

Minulle on jo vuosikymmen sitten tapahtuneesta retkahdusvammasta jäänyt kiputila yläniskaan, oikealle puolelle. Liian rajusti en voi päätä käännellä, muuten saan huimausoireita....siispä rauhallisia liikkeitä.

En tiedä, pitivätkö bussimatkustajat tempoiluani hassuna - bussi vain on niin hyvä paikka käännellä päätä puolelta toiselle, kun mitään muutakaan kovin järkevää ei ole tarjolla. Tosin äänikirjat & pään kääntely bussissa eivät oikein sovi yhteen.

Tänään niska on ollut aavistuksen verran parempi, mutta yläselkä on kyllä ollut enemmän jumissa. Jotain poistuu, jotain tulee, sellaista se aina on.

Olen nyt alkuviikosta huhkinut sekä kirppiksellä että viljelypalstalla. Jälkimmäiselle lähdenkin kohta - Naakan ja Touhin isä lupasi hakea tänään lapset luokseen, josta minä puolestani haen heidät palstalla käytyäni.

Täytyy sanoa, että kaikki kasvaa palstalla hyvin, myös rikkaruohot. Toissapäivänä kiskoin kaksin käsin yhtä heinäniityksi villiintynyttä kohtaa palstallani. Tänään on luvassa samaa puuhaa, mutta luultavasti hieman vähemmän kuin sunnuntaina.

Luulen, että pystyn tänään korjaamaan ensimmäisen kerran satoa! Salaatti ja pinaatti ovat ehtineet jo niin hyvänkokoisiksi, että saan varmaankin kumpaakin nypittyä mukaani.

Kirppispöydän otin, kun huomasin, että sellainen olisi vapaana itselleni sopivan ajanjakson, juhannukseen saakka. Naakan ja Touhin pieniä vaatteita on taas talven aikana kertynyt, ja on aika muuttaa ylimääräiset rahaksi (ei sillä nyt rikastu, mutta jään ehkä vähän plussalle ja pääsen vaatteista toivon mukaan eroon).

Siispä olen viettänyt aikaa vaatteita silittäen ja lajitellen! Hieman haikea on mieli, kun vaatteet lähtevät kiertoon- lapset ovat olleet aiemmin pienempiä ja kasvavat koko ajan. Naakka on kasvanut viime vuodesta yhden vaatekoon, Touhi melkein kaksi.

Kirppikseltä olen hommannut vaivihkaa euron, kahden, kirjoja ja palapelejä. Tarkoitus on kerätä kassillinen lapsille uutta ajanvietettä asuntoautomatkaamme varten...

PS. urosvoittoisuus akvaariomme miljoonakalakannassa on jatkunut. Pienistä poikasista ei tosin vielä tiedä, kumpaa sukupuolta ne ovat. Yritän tasoittaa tilannetta.

PPS. viime viikolla pääsin vähän museoon, kun ystäväni tuli Helsinkiin ja näimme pitkästä aikaa. Oli tosi mukavaa! Kävimme ravintolan ohella ;) Kansallismuseossa ja Oodi-kirjastossa.

PPPS.Touhi on oppinut Hämä hämä häkki -laulun osittain omilla sanoilla : heinä heinä sirkka, soittaa paloautoaan...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe