Loppukesä puutarhapalstalla

Kesä puutarhapalstalla on ollut ihan mahtava! Nyt heinäkuussa olen saanut kasteluapua, kun olen ollut poissa. Muuten palsta on pysynyt kuosissa (enemmän tai vähemmän) omin voimin.

Satoa:

Mansikoita kypsyy enää pari silloin tällöin - kaikkiaan kausi taitaa venyä noin kuukauden mittaiseksi. Kasvilaatikon pienuuteen nähden mansikoita tuli yllättävän paljon, ja ne maistuivat hyviltä. En pakastanut yhtään mansikkaa puutarhapalstalta - kaikki on syöty tuoreena.

Punaherukat olen poiminut melkein kokonaan - pensaassa on jäljellä enää muutama oksa. Suunnitelmissa on käyttää marjat syksyn/talven aikana vispipuuroon, smoothieen ja piirakoihin.

Perunoita tulee vielä reilu satsi yhteen tai kahteen kattilalliseen. Perunan viljely oli yllättävän helppoa, ja niitä oli hauska kaivella viljelylaatikosta. Kaupasta en ostanut uusia perunoita tänä vuonna kertaakaan.

Kesäkurpitsoita on kypsynyt tähän mennessä kaksi - numerot 3 ja 4 ovat kasvamassa. Luulen, että kulta-aika alkaa olla käsillä. Kukintoja on myös paljon. En ole tehntyt satoa saadakseni muuta kuin tökännyt taimet maahan ja kastellut.



Porkkanat: muutamia naposteluporkkanoita olen jo penkistä nyhtänyt, mutta pääasiassa juurekset saavat tarpeeksi kokoa muutaman viikon sisällä. Minulla on muutama rivi porkkanoita yhdessä viljelylaatikossa.


Punajuuri vasta kasvaa ja kehittyy. Taimet ovat nyt 15 cm:n korkuisia. Aika näyttää, olisiko taimet pitänyt esikasvattaa.



Avomaakurkku: Tästä olin hyvin epävarma, mutta iloksi ja ihmetykseksi Havaitsin tänään parin sentin kokoisia pieniä kurkkuja muutamassa kasvissa. Ehkäpä satoa saadaan vielä.



Ei niin kuin Strömsössä!

 Pinaatti: Pinaatti lähti hyvin kasvamaan, kunnes alkoi voida huonosti. Lehtiä maistellessani totesin, että paikalla on ilmeisesti kasvanut minttua, joka puskee pinaattiviljelmien läpi. Minttu voitti, sitten vesiheinä...nyt puskassa kasvaa vieläpä muutama kehäkukka, huh!

Särkynyt sydän: Tämä yritykseni tuoda paikalle perenna, meni penkin alle. Varsi nimittäin katkesi jo kuljetuksessa, ja se loppu, joka jäi jäljelle, hautautui nurmikkomaisen rikkaruohovyyhden alle. Katsotaan, jos juuret selviävät talven yli...

Pioni: Hankin kaksi. Toinen näyttää suhteellisen hyvältä, toinen alkoi heti kellastua ja voida huonosti. Toisen varsi pysyy pystyssä, toisen ei. Yritykseni tukea kasvi tyssäsi johonkin samperin kiveen kukkapenkkini alla. Kumpikaan pioni ei kukkinut.

Persilja: Haavekuvieni persiljapasta ei päässyt tulille, kun koko lajike jäi kitukasvuiseksi...en todellakaan tiedä, mistä syystä.

Loppukesästä täytyy ottaa selvää:

- Haluaisin tulppaaneja kasvamaan keväällä - ne pitää arvatenkin istuttaa jo syksyllä.
- Mitä muuta voisi istuttaa syksyllä?
- Mitkä kasvini tarvitsevat jonkinlaisen suojan talvella?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe