Mökkireissu Etelä-Savossa








Meillä oli Naakan kanssa hauska mutta tapahtumarikas miniloma. Minulla on jäljellä muutama ystävä lapsuuden kotikylästäni. Asumme nykyään tosi kaukana toisistamme, yksi meistä toisella puolella maapalloa.

Nyt olemme kuitenkin kaikki samassa maassa. Päätimme, että lähdemme toisen ystäväni suvun mökille yhdessä lasten kanssa. Koska ystäväni perhettä oli mökillä jo valmiiksi, lomailimme lopulta seitsemän aikuisen ja yhdeksän lapsen kokoonpanolla.

Matka sujui yllättävän hyvin, mökin rakennuksissa oli tilaa yöpyä, ja olenhan minä ennenkin kesämökillä ollut. Nyt kesämökki sijaitsi Savonlinnan lähettyvillä. Ajomatkaa autolla oli nelisen tuntia ilman pysähdyksiä. Tietenkin pysähtelimme.

Näin matka eteni:

Sunnuntai: Siirryimme iltapäivällä Naakan kanssa lapsuuteni kotikylään. Illalla tapasimme ystävieni kanssa ja teimme "sotasuunnitelman" (viinilasien äärellä). Siirryimme kukin suunnillemme nukkumaan.

Maanantaina: aamulla lähdimme liikkeelle seitsemältä, joten herätys oli 5.55. Selviydyimme Naakan kanssa aamutoimista sutjakasti, ja auto starttasi ajallaan. Menomatkalla meitä matkusti seitsemän hengen tila-autossa se seitsemän, 3 aikuista ja 4 lasta.

Ajoimme varsin kätevästi pari tuntia, kunnes pysähdyimme syömään ja jaloittelemaan. Siitä jatkoimme loput pari tuntia. Juuri ennen mökkiä pysähdyimme ostamaan ruokaa ja mitäpä muuta kuin mansikoita ja liha- ja omenalörtsyjä :D

Perillä asetuimme taloksi, söimme hyvin, saunoimme ja uimme (helevetin kylmää vettä vielä...no okei, kyllä siinä pystyi uimaan). Pelasimme illalla lautapelejä ja söimme lisää. Lapset grillasivat vaahtokarkkeja nuotiollla.

Naakalle kokokohtia taisivat olla mönkijän ja moottoriveneen kyytiin pääseminen.

Tiistai: Matkan eri-ikäisistä osanottajista johtuen heräsimme seuraavana aamuna jo kuuden jälkeen hyvin väsyneinä. Ei kuitenkaan auttanut kuin nousta ylös, Naakka ei voi kulkea mökillä vielä itsekseen edes isompien lasten seurassa.

Päätimme hetken pohdinnan jälkeen, että matkaamme Savonlinnaan. Päivästä ei voi sanoa melkein muuta kuin että olimme melkoinen karavaani, ja ihme kyllä saimme katsastettua kesätorin, Pikku kakkosen leikkipuiston ja vieläpä Olavinlinnan, kylläkin aika suppeasti.

Käräytin päivän aikana kaulani auringossa, söin vohvelia lohella ja tsatsikilla ja näin, kuinka kaunis kaupunki Savonlinna on kesällä.

Iso porukkamme oli hieman haasteellinen siirreltävä: aina jollakin oli nälkä, väsymys tai pissahätä. 6-vuotias Naakkani meni joukossa suhteellisen hyvin, vaikka ei suostunut käymään puuceessä kertaakaan - onneksi emme olleet matkassa kuin 3 päivää :D

Illalla saunoimme taas, ja pelit, nakit ja vaahtokarkit seurasivat jälleen ohjelmassa. Yö sujui onneksi edellistä rauhallisemmin. Illalla lapset katsoivat myös elokuvan, mutta Naakka tuli aittaan jo muita aiemmin ja pyysi päästä nukkumaan.

Keskiviikko: Keskiviikkona vietimme rauhallista mökkiaamua, ja taas mentiin uimaan tai ainakin puettiin uikkari päälle.  Kerkesin muistaakseni jopa lukemaan kirjaa vähän aikaa, ja Naakka kävi uudestaan moottoriveneilemässä.

Keskiviikkona oli kuitenkin kotimatkan aika. Täytyy sanoa, että näin tapahtumarikkaan reissun jälkeen kotimatka oli varsin vaisu. Onneksi lähdimme reissuun Naakan kanssa - meillä oli todella mukava alkuviikko!

Nyt olen jo kotona ja pyykkikone on päällä. Loppuviikko sujuu toivon mukaan oikein rauhallisissa merkeissä.

PS. Yllätin itseni ja jumppasin mökillä ystäväni kanssa jokaisena iltana. Tänään jumppasin vielä yhden youtube-videon tahdissa itsekseni aamulla. Aion jumpata uudelleen huomenna.

PPS. Tänä kesänä olemme tehneet niin paljon, että rahaa on kulunut - nyt täytyy hieman kiristää vyötä. Toisaalta, menot ovat olleet lähinnä ruokamenoja, joten ei kai se ihan hukkaankaan ole mennyt.

PPPS. Ystäväni leikkasi mökillä tukkani - olen päässyt viimeinkin lyhyeen polkkatukkavaiheeseen!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe