Kuulumisia - muutama intressini

Lähellä lapsetonta viikonloppuani alan yleensä olla ihan puhki. Toki väsymys voi johtua siitäkin, että herään joka aamu kuudelta, ja täysillä rehaaminen jatkuu aina sinne lähelle puoli kymmentä illalla.

Väsymyksestä huolimatta handlaan mielestäni nykyisen elämäni yllättävän hyvin. Toki paljon jää puolitiehen ja tekemättä, mutta olen ajatellut, että keskityn sitten paremmin nurkkien perusteelliseen puunaamiseen ja sen sellaiseen, kun lapset ovat isoja.

Joka tapauksessa, lapseton viikonloppu on minulle lepoaikaa. Viikonloppuihin en yleensä varaa kovin paljon sosiaalista elämää, koska tuntuu, että haluan tehdä asioita omaan tahtiini ja kuunnella välillä ihan vain hiljaisuutta.

Tälle viikonlopulle minulla on löyhä suunnitelma: huomenna lähden pitkästä aikaa kirjastoon. Toivottavasti tuon sieltä mukanani monia mukavia löytöjä! Myös puutarhapalstalla minun on tarkoitus käydä huomenna.

Muutama edellisen vapaaviikonloppuni tulos, laatikko, kaipaa läpikäymistä. Ihan kaikkea en aio kantaa takaisin varastoon,

Suunnittelin myös, että tilaisin Noshilta erään mekon. Hullua myöntää, mutta pohdin jo päällepantavaa työpaikan pikkujouluihin :D Sitä ennen on myös eräs työpaikan edustustilaisuus, jonne samainen mekko saa kelvata.

Puutarhapalstalla minun piti käydä jo tänään, mutta koska tänään on satanut rankasti ja palsta sijaitsee tulva-alttiilla alueella, en ole viitsinyt mennä mutavelliin kävelemään.

Jotenkin minulla on palstan kanssa vähän hassu olo. Siellä ei oikeastaan kasva enää juuri mitään muuta kuin punajuuria ja avomaakurkkuja. Oikeastaan siellä voi enää vain kitkeä ja ehkä istuttaa kukkasipuleita vähän myöhemmin (toivon tulppaaneja ensi keväälle).

On jo syyskuun puoliväli. Aletaan olla lähellä vaihetta, jolloin illat muuttuvat pimeiksi. Silloin toiminta palstalla hiljenee viimeistään. Paikkaan, jossa kävin kesällä melkein päivittäin, tulee loppusyksy ja alkutalvi. Takaisin mennään vasta huhti-toukokuun vaihteessa.

Akvaarioni voi periaatteessa hyvin, mutta jotakin pitäisi ehkä tehdä. Miljoonakalakantani on heikentynyt, toisaalta platykanta on parantunut.

Miljoonakaloja ei oikeastaan ole tällä hetkellä kuin muutama, eikä uusia poikasia ole ilmaantunut. Kahdesta elokuussa hankkimastani naaraasta toinen osoittautui heikoksi, eikä toinenkaan ole tullut kantavaksi. Lisäksi ainoalta aikuiselta urokselta on joku puraissut pois puolet pyrstöstä.

Sen sijaan platyja on tällä hetkellä neljä aikuista ja kaksi poikasta. Kolme heistä on omia kasvatteja, hyväkuntoisia kaikki. Kuvaan en tosin saanut tarkennettua kuin oranssin, kaupasta ostetun naaraan:


Ehkäpä minun täytyy lähinnä seuraavaksi siivota akvaario. Sen jälkeen alan suunnitella matkaa akvaarioliikkeeseen, sillä osa kalanruuista alkaa olla lopussa. Suunnitelmissa on myös hankkia pakastettuja toukkia pitkästä aikaa - en ole antanut sulatettavaa ravintoa kaloille pariin vuoteen.

PS. Luen parhaillaan Olli Jalosen Taivaanpallo-kirjaa. Aihe on kiinnostava, kertomus 1600-luvun St. Helenalta ja Lontoosta. Kieli on sellaista, että eteneminen jotenkin takkuaa. Lukukokemus tuntuu kaiken kaikkiaan suhteellisen hyvältä.

PPS. Olen tehnyt päivittäiset jumppani sairastumiseni jälkeen normaalisti jo viikon verran. En suoraan sanottuna tiedä, edistynkö, mutta nyt on joka tapauksessa jo kaksi kuukautta jumppaa takana, jee!

PPPS. Niska on temppuillut hieman tälläkin viikolla. Tämän päivän jumppani osui yläselkään, joka auttoi tilannetta hieman. Toivoisin kuitenkin, että viiltokipu päätä käännettäessä olisi hieman lievempi.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe