Eteenpäin lähivuosina - asumisoikeusasunto?

Kuten on ollut viime kuukausien teema, on joka viikolle osunut isohko asiakokonaisuus, jonka parissa askarrella. Tällä viikolla se teema on ollut tulevaisuuden asumisratkaisut.

Teema tuli ajankohtaiseksi, kun kuulin, että lähistöllemme (no, kolmen kilometrin päähän) rakennetaan taloja, joista voi saada asumisoikeusasunnon. Aihe on verrattaen uusi, kuulin asunnoista vasta viikko sitten.

Kuten ammattiasioita, on asumisasiaakin fiksua miettiä. 74 neliön vuokrakolmioni ei tällä hetkellä tunnu millään tavalla ahtaalta. Kuitenkin, se saattaa lasten kasvaessa alkaa tuntua siltä. Erityisesti, kun lapset sattuvat olemaan tyttö ja poika.

Mikään tulipalokiire asialla ei ole, mahdumme nyt asuntoon todella hyvin. Jos vähän tiivistetään, voisimme asua tässä aina.

Kuitenkin, meillepäin ei tietääkseni ole lähivuosina suunnitteilla lisää aso-asuntoja. Ne taas ovat käytännössä ainoa keino päästä omistusasunnon kaltaiseen tilanteeseen alueellamme, omistusasuntojen hinnat ovat karanneet käsistä jo aikaa sitten.

Tykkään ympärillämme olevasta asuinalueesta todella paljon. meillä on tässä lähellä kaikki mahdollinen mukava, mitä kuvitella saattaa. Uusi alue olisi kokonaan uusi, eikä palveluverkko ole lähelläkään tasoa, johon olen tottunut.

Toisaalta, ei se uusi aluekaan mitenkään erityisen syrjässä ole. Itse asiassa siellä on kaikkea ihan tarpeeksi.

Suuri ratkaiseva tekijä tässäkin on raha. Edessä olisi lainan ottaminen, rva:lla ei ole eläessään ole ollut lainaa pientä opintolainaa lukuun ottamatta (maksoin sen kerralla pois, kun valmistuin).

Laina ei olisi kovin suuri, mutta viisinumeroinen kuitenkin. Jos onni asuntojonossa suosisi, rva olisi varmaankin valmis lainan ottamaan.

Eräs asia, joka uudessa asunnossa kiehtoo on ehdottomasti muutos. Olisi jännittävää muuttaa  uuteen taloon kokonaan uudelle asuinalueelle. Rva:lla ei ole kokemusta uudesta, kaikki muutot tähän mennessä ovat suuntautuneet valmiiksi vanhoihin taloihin :D

Toinen pehmentävä asia muutossa on aika. Talo valmistuu vasta muutaman vuoden päästä, eli asiaa ehtii sulatella, vaikka arpaonni suosisikin rva:ta. Rva ei edes haluaisi uudelle alueelle juuri nyt, kun normaaliin elämänkulkuun liittyviä muutoksia on edessä nytkin. Aika näyttää, mihin päädymme, vai lähdemmekö mihinkään.

PS. Alueellemme on rakentumassa koulukeskus, ja käsittääkseni tämä koulu palvelee aluksi myös uutta aluetta - liian moni asia ei lasten kohdalla muuttuisi, eikä Touhin koulu itse asiassa ole tuolloin kerennyt alkaakaan.

PPS. En yleensä viihdy muutosten keskellä, mutta olen nyt handlannut muuttuvat tilanteeni varsin hyvin :)

PPPS. Sekä asunto- että opiskelukuviot selvinnevät tältä erää tämän kevään aikana, onneksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe