Niskasten hiusmuotia :D

Hiusasiat eivät suoraan sanottuna ole ollenkaan minun alaani. Kampaajalla on aina yhtä mukavaa vastata "pesen ne", kysymykseen "Miten hoidat hiuksiasi?". Toisaalta, värjäämättöminä ja vähillä aineilla pidetyt hiukseni ovat itse asiassa paksut ja hyväkuntoiset.

Olen joskus unelmoinut, että osaisin laittaa hiuksia. Olen yrittänyt myös opetella. Olen tullut siihen tulokseen, että sormeni eivät käänny letti- ja nutturakoukeroihin, eivätkä aivoni ja käteni yhdistä ajatusta ja toimintaa keskenään. 

Tykkään käydä kampaajalla. Silloin hiukseni ovat hetken huomionkohteena, ja joku asiansa osaava saa aikaan sen, mitä pitää saada. Käyn kampaajalla ehkä kerran puolessa vuodessa, enkä epäröi yhtään maksaa sitä rahaa. En itse asiassa ole ollenkaan katunut, laittamiani rahoja hiuksiin tai muuhun kauneudenhoitoon, vaikka varani eivät järin suuret ole.



Lapset - heidän kohdallaan olen varsin hyvä otsatukan tasoittaja. Touhilta tasoitin viikko sitten melko onnistuneesti myös sivut ja takatukan, joka alkoi olla varsin komea. Touhilla on menossa pienimuotoinen tukankasvatusoperaatio, katsotaan, mitä siitä tulee.

Touhin tukka on paksu ja kasvaa nopeasti. Varhaislapsuuden pellavapäävaihe on ohi, ja tukka on tummunut aikalailla. Tukka on piikkisuora eikä siis taivu yhtään mihinkään. 

Touhilla ei ole juuri muuta sanottavaa tukkansa suhteen, kuin että se ei saa tulla silmille (no, rva ei ole edelleenkään edennyt tästä vaiheesta). 


Naakka...hänellä on tällä hetkellä valtavan söpö tukka. Syksyn siili on kasvanut aika tavalla, ja olen tasoittanut sitä melkein samalla periaatteella kuin Touhin tukkaa. Omaa innostusta hiustenlaittoon ei juurikaan ole, mutta se riittää Naakan hiusmallilla.

Naakalla on itse asiassa todella upea kommentti hiuksistaan. Kun kysyin, mikä hiusmalli on hauskin, hän vastasi: "Se on aina se seuraava!" Niinpä, uutta on hauska kaavailla, vaikka sen ei tarvitsisikaan toteutua tässä ja nyt.

On hauska havaita, millaista uutta koulun aloitus tuo Naakan hiusasioihin. Alkaako muoti tai sen sellainen vaikuttaa enemmän, vai jatkuuko sama huoleton linja? Rva:lla se on jatkunut jo kohta 40 vuotta... :D 

Hups, Naakasta ei löytynytkään tuoretta hiuskuvaa - minun ja Touhin kuvat riittäköön! 

PS. Odotan edelleen värjäysintoa - jotenkin on vain kaikkein mukavinta pitää tukka omanvärisenä. Harmaita hiuksia ei vielä ole, en tiedä, miten aikanaan suhtaudun niihin.

PPS. Naakalla alkaa ehkä pikkuhiljaa hiustenpesun opettelu. Hän kastelee ja huuhtelee tukan itse, mutta ei osaa vielä vaahdottaa. 

PPPS. Itse olen hieman heikkoina hyväntuoksuisiin pesuaineisiin. Ainakin teepuu, minttu, terva ja hunaja ovat kestosuosikkeja


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe