Eikö flunssien pitänyt kadota?

Hakiessani Touhin keskiviikona päiväkodista, hän oli räkäinen. Torstaina tulehdus meni kurkunpäähän, ja haukkuva yskä alkoi pitkästä aikaa. Homma meni avaavan lääkkeen antamiseksi, kun makuuasennossa meinasi loppua happi.

Voi, miten kyllästynyt olen näihin kurkunpään tulehduksiin! Sitä arkea on nyt eletty 3,5 vuotta, vaikka sairastumisia on nyt kuluneen vuoden aikana ollut selvästi vähemmän. Kurkunpään tulehdus mobilisoi koko perheen, kun yhden hapensaantia täytyy vahtia - jonka toki teemme mielellämme.

Viime päivinä on tullut myös mietittyä mediaa - mielestäni lasten räkätauteja jne. on lähinnä kaunisteltu: kun käsiä pestään eikä viedä sairasta lasta päiväkotiin, tauteja ei käytännössä ole ;) No, milläs olet viemättä, jos oireita ei vielä aamulla ole...ja jo toinen flunssa kolmen viikon sisään kertoo, että tauteja todellakin on.

Päiväkoti on mielestäni hoitanut homman vaikeissa oloissa hyvin - käsiä pestään hyvin kuten ennenkin ja samoissa tiloissa olemisia porrastetaan. Vanhemmille on tiukat (päiväkotia ylempää tulleet) ohjeet, kuinka kauan lapsen kanssa pitää olla kotona (samperi, jos se yskä jatkuu viikkoja) jne.

Joskus tulee kuitenkin mieleen, että voisiko päiväkoti elää jo ns. normaaliarkea? Ei muuten, mutta kun eivät nämä toimet kausiflunssia poista, eli toimintapohja on vähän erilainen kuin esimerkiksi kotitoimistossa töitään tekevällä. 

Normaalilla tarkoittaisin sitä, ettei ilmapiiri lasten päivähoidon suhteen olisi koko ajan niin pelokas, ja että ohjeistukset ohjeistusten perään lakkaisiva tulemasta tai niitä tulisi vähän harvemmin. Nyt on kuitenkin tarvinnut aina kysellä, mikä ohjeistus milloinkin on voimassa.

Eri asia olisi, jos päiväkodissa todettaisiin koronatartunta. Silloin vanhemmat varmasti jo ymmärtävät kuluneen vuoden informaatiotulvalla, miten toimia. 

Vaan miten jakselee Touhi Touhela? Herra 4-vee on kotona ollessaan leiponut sämpylöitä (leivonta on lempipuuhaa), katsonut ohjelmia ja leikkinyt legoilla. Hän on myös kovasti odotellut siskoaan koulusta kotiin.

Touhilla on nykyään todella hyvät jutut. Kun patistin häntä pois neulomistyöni kimpusta katsomaan ikkunasta, mikä ääni siellä ratikkakiskoilla kuuluu, hän asian tarkastettuaan vastasi: Ei hätää äiti, puhdistuskone se vain oli. Ei tarvitse pelästyä!"

Tämä päivä varmaankin näyttää, meneekö Touhi huomenna päiväkotiin. Sairauspäiviä on tähän mennessä kertynyt jo 5. Me muut emme onneksi saaneet tätä flunssaa - Touhi sairastaa yleensä hengitystieinfektioita triplasti enemmän kuin me muut.

PS. Tenttilukuni alkaa päästä vauhtiin - minulla on jo kaksi kirjaa kolmesta. Hemmetin vaikealta ovat englanninkieliset tiedesanat tuntuneet.

PPS. Tänä viikonloppuna meidän piti lähteä mökille, mutta eipä sairauden vuoksi lähdetty. Toivottavasti mökkiyö onnistuu vielä tänä syksynä.

PPPS. Eilen ulkoilu oli sateen takia niin tylsää, että jäin sisälle. Tänään ponkaisen pihalle, kunhan ennätän.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys