Lemmikit - akvaario ja sauvasirkat

Lapseni ovat sitä mieltä, että meille pitäisi tulla ainakin kissa ja koira.  Sen lisäksi pitäisi tulla ainakin kani ja marsu...ja varmaankin monenlaisia muita eläimiä - kerrankin Touhi ehdotti villisikaa. 

Olin lapsi, jonka tärkeimmät kiinnostuksenkohteet olivat lemmikkieläimet. Meillä oli ala-asteaikanani kaksi koiraa, kani, marsuja ja akvaario. Olisin vähintäänkin halunnut lisäksi shetlanninlammaskoiran ja gerbiilin (no, papukaijan, kilpikonnan ja minisian myös). 

Omat lapseni ovat kasvaneet lähinnä akvaarion kanssa samassa taloudessa. Naakka ei muista marsuja, ja vanhinkin niistä poistui keskuudestamme, kun hän oli kaksivuotias. Sauvasirkat tulivat meille vasta keväällä. 

Akvaario on jo pidemmän aikaa ollut varsin hyvässä tilassa. Varsinkin platyjen populaatio on kasvanut (katson poikasten syntymisen merkiksi siitä, että kalat voivat hyvin). Toisaalta, miljoonakalan poikasiakin löytyy, ja ennen pitkää voin odottaa oman akvaarion asukkiemme aikuistuvan.

Akvaario pysyy toiminnassa päivittäisen ruokkimisen ja viikoittaisen vedenvaihdon ja kasvien siistimisen myötä. Mitään kummallisempaa ei tällä hetkellä tarvitse tehdä - ulkosuodatin tulee siivouskuntoon noin kolmen kuukauden välein.


Sauvasirkkapopulaatio kasvoi noin kaksi kuukautta sitten. Tästä viisastuneena otin pohjamateriaalina olleen turpeen pois, jotta voisin paremmin havaita munat ja suorittaa ennaltaehkäisyn ( :D ) Poikasia kerkesi syntyä kuusi, joista kolme säilyi hengissä ja kasvaa nyt hyvää vauhtia.

Sauvasirkkojen hoito vaatii minulta päivittäisen ruokinnan ja terraarion siivouksen noin viiden päivän välein. Siivoukseen kuuluu lasien puhdistus (pissaa ja kakkaa) ja pohjalla olevan talouspaperin palasten vaihto uusiin (huom. edelliset täytyy jäädyttää pakastimessa munien tuhoamisen vuoksi). 

Seuraava kuva on piilokuva. Siinä näkyvät kolme aikuista ja kolme keskenkasvuista sauvasirkkaamme. Siirsin "kepit" terraarion takaseinälle siivouksen ajaksi. Kun siirrän sirkat, kukaan ei liiku paikaltaan mihinkään ennen kuin homma on ohi (jos silloinkaan). 


PS. Tuleeko meille vielä lemmikkieläimiä? No varmasti tulee, mikäli se on minusta kiinni.

PPS. Miten lapset osallistuvat? No, aika vähän tällä hetkellä. Molemmista lapsista saa apua lemmikkien hoitoon, mutta innostus vaihtelee ( =ei omia lemmikkejä heille vielä)

PPPS. En kyllä yhtään osaa sanoa, mikä voisi olla meidän seuraava lemmikki...nyt taitaa olla tarpeeksi hoidettavaa rva:lla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe