Kurasyksyn helpotus

Tuntuu, että tarttumapintani lastentarvikkeisiin heikkenee ja heikkenee - niin moni asia on jo menneisyyttä, ja molemmille lapsille toimivat samankaltaiset ratkaisut. Nyt tuli kuitenkin eräs poikkeus. 

Viime talvi osoitti, että toppahaalari on käytännössä turha, mikäli talvi on sellainen kuin etelärannikolla viime vuonna. Meidän seudulla oli "pysyvä" lumipeite noin kahden viikon ajan, ja pulkkamäkeen ei päästy kertaakaan.Touhi rikkoi oman haalarinsa, kun se hankasi pikkukiviä vasten. Naakan haalari säilyi onneksi ehjänä. 

Nyt on erittäin leuto marraskuinen sää. Kesätakkeja astetta paksummat takit ovat jo käytössä, samoin ulkohousut. Viimeisen kuukauden aikana on ollut tosi märkää. Nyt on poutaisempi viikko, mutta sitä ennen ulkovaatteet piti pyörittää pesukoneessa joka päivä - ja jännätä, mahtavatko kuivua aamuun mennessä.

Ystäväni vinkkasi, että ainakin Touhille voisi ostaa haalarin - siis kurahaalarin. Olin katsonut moisia vähän ihmetellen, mutta viime talven talvettomuus ja vetiset säät saivat aikaan suunnanmuutoksen. Marssin kauppaan ja ostin touhille kurahaalarin, jossa on fleece sisäpuolella.

Haalaria on nyt käytetty viikko, ja se on ollut älyttömän helppo. Veikkaan, että ovat myös päiväkodissa tyytyväisiä, kun ei tarvitse kuravaatteita erikseen. Touhi itse on viihtynyt asussaan - tai ei ole antanut sen häiritä. 

Itse olen ajatellut, että olisipa tällaisia ollut myös silloin, kun Naakka oli pieni. Sanoin myös Naakalle, että voin hankkia hänelle vastaavan. Koska hän ei ihan suorilta ihastunut, en sitten hankkinut. Hän vetää omat kuravaatteet päälleen itse jos vetää, yleensä ne jäävät reppuun.

Touhi on aina viihtynyt ulkona. Itse asiassa, mitä kuraisempi ilma, sitä pahempi. Jos leikkiympäristö sisältää lätäkön, Touhin löytää useimmiten sieltä. Mikäli tulee veden lisäksi loskaa, Touhia ei meinaa saada sisätiloihin millään.

Touhi ei sinänsä ole paleleva - itse asiassa, hän ei ole neljän ikävuotensa aikana juuri koskaan sanonut, että on kylmä. Toki hänelle taataan lämpimät vaatteet, mutta mitään spesiaaliratkaisuja en ole hänen kanssaan tarvinnut.

Haalarista oli olemassa tummansininen vaihtoehto, mutta oranssi näytti pirteämmältä ja sopii Touhille mainiosti. Turvallisuuselementti on toki aina mukana - löydän oranssipukuisen lapseni muiden lasten joukosta oikein helposti. 



PS. Touhille löytyy myös toppahaalari, mikäli tarvetta tänä vuonna tulee ;) 

PPS. Luulen, että Touhi odottaa nyt myös kovasti lunta - sekin on upea leikkiväline.

PPPS. Kuten yleensäkin, iltaulkoilumme on täysin nollassa. En yksinkertaisesti saa itseäni lasten kanssa ulos iltaisin, kun on niin pimeää. Yleensä lumentulo kääntää tämänkin asian päälaelleen - sitä odotellessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe