Kyläilyä, kevätlukukausi ja puhetta vauvoista

Tänään minulla on ohjelmassa käydä ystävän kanssa lounaalla, ja laittaa joulukoristeet laatikkoon odottamaan seuraavaa vuotta. Joulukuun loppu ja tammikuun ensimmäinen viikko ovat olleet iloinen yllätys - kävin eilen illalla kaupassa oltuani ilman maskia neljä päivää. Kun en käy julkisissa sisätiloissa, tuntuu melkein normaalilta.

Kävimme myös toissapäivänä kylässä ystäväperheen luona. Sekin on aivan kummallista aktiviteettia tämän vuoden spekseissä. On ollut mukavaa "unohtaa" korona vähäksi aikaa, tosin valiten sellaisen kyläpaikan, jossa elämä on ollut suurin piirtein samanlaista kuin meillä :D 

Minä odottelen edelleen viimeistä arvosanaa, jotta voisin raportoida TE-toimistolle, että olen reippaasti opiskellut koko syksyn enkä lorvinut juurikaan ;) Niin, tuli kyllä opiskeltua suorastaan yltiöpäisesti! Onneksi nyt ei heti taas tarvitse.

Vuosi sitten meillä oli jännät paikat, kun ilmoitimme Naakkaa kouluun. Syyslukukauden aikana koulu systeemeineen on tullut oikein tutuksi, ja luulen, että Naakka aloittaa kevätlukukauden mielellään. Lempi- ja inhokkioppiaineet ovat myös tulleet selviksi - yleisesti ottaen kaikki sujuu hyvin.

Seuraavaksi Naakalla "kolkuttelee" askel kohti itsenäisyyttä. Hänen pitäisi alkaa kotiutua niin, että hän tulee avaimen kanssa kotiin asti. Joulukuun ajan oli häntä aina klo 16 alaovella vastassa. Nyt minun täytyy ehkä olla töissä/työmatkalla Naakan kotiintulon aikaan, joten opettelu lienee hyvästä.

Naakka sai joulupukilta kemiasetin, koska on viime kuukausina ollut kiinnostunut kemiasta. Nyt meillä on kemiallisten kokeiden (vaikkapa värjättyjen jääpalojen) lisäksi tehty muun muassa superpalloja itse. Koulussa ei taida olla kemiaa vielä vähään aikaan, niin kotikokeet lienevät Naakan harrastus vielä jonkin aikaa.

Lapset ovat puhuneet viime aikoina vauvoista. Myös Touhi on ollut kiinnostunut siitä, miten vauvoja tulee maailmaan, joten hänelle on siitä kerrottu. Molemmat ovat myös katselleet vanhoja valokuvia vauva-ajoilta ja varsinkin Naakka on vauvoihin todella ihastunut.

"Jos meille tulee vauva" -puheet ovat olleet myös melkein jokapäiväisiä. En ole sanonut suoraan heille yhtään mitään, mutta ikäni huomioiden on melko todennäköistä, että Touhi jää viimeiseksi vauvakseni :) On kuitenkin mukavaa huomata, että molemmat lapset toivottaisivat ainakin mielessään tervetulleiksi vielä uudenkin sisaruksen.

Mielestäni vauvat ovat hyvä puheenaihe Naakan ja Touhin kanssa. He tykkäävät kuunnella, millaista meillä on ollut, kun he ovat olleet pieniä. Ihmislapsen kehitys on heidän mielestään kiehtovaa, ja molemmat mieltävät itsensä jo todella isoiksi, kun puhutaan vauvoista ;) 

PS. Uutismaailmassa taidetaan tänään jännittää Yhdysvaltain vaaliasioita, yhä edelleen. Presidentin virkaanastujaisiin on vielä kuitenkin muutama viikko.

PPS. Kirjastot saisivat taas aueta, siis niin että hyllyille pääsisi - kukahan on tosiasiassa saanut koronatartunnan kirjastosta?

PPPS. Pulkkamäki taitaa kutsua tänäänkin :) 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe