Tauti vaihtui toiseen

Tautisuma ei valitettavasti vieläkään helpottanut perheessämme. Naakka alkoi jo perjantaina vaikuttaa täysin normaalilta (ja olikin sitä), mutta kouluun häntä ei voinut tietenkään laittaa. Hänellä oli jo perjantaina niin tylsää, että piti käydä kauempaa kuikuilemassa koulun pihaa, jos näkisi kavereita.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Touhi alkoi yskiä. Aamuun mennessä ääni oli pois ja yskä tuli syvältä kurkusta. Myös nuha teki tuloaan. Näin ollen Touhi on edelleen kotona. Koronatesti numero seitsemän oli negatiivinen, mutta poika yskäinen ja nuhainen.

Minulle kävi siis niin, että kun olin pessyt ja kuivattanut viimeiset pyykit Naakan oksennustaudin jäljiltä, laittanut matot paikoilleen ja oksennusvadin kaappiin, sain ottaa esille nenäliinat, lasten särkylääkkeen ja kuumemittarin.

Touhin yskä on aika paha, mutta hän ei ole niin tukossa kuin edellisessä flunssassa pari viikkoa sitten. Hän lähinnä vain yskii ja on tylsistynyt. Olen tehnyt kevätsiivousta siellä sun täällä, viimeksi keittiön kaappeihin...toki yrittänyt viihdyttää poikaani, vaikka en meinaa enää keksiä sisäviihdykettä.

Touhi kunnostautui eilen soittamalla puhelun isovanhemmilleen. Hän puhui niin hyvin, että yksi isovanhempi luuli häntä isosiskokseen. On totta, että elokuussa viisi vuotta täyttävän Touhin puhe on jo todella monipuolista ja selkeää. 

Touhille luetaan muutama satu joka ilta. Nyt on siinäkin ollut vähän tylsyyttä, kun kirjastot eivät meilläpäin ole toimineet normaalisti yli puoleen vuoteen - lainaaminen ei siis onnistu kuin varaamalla, mikä on lastenkirjojen kanssa todella hankalaa. Toivottavasti vihdoin ymmärrettäisiin, ettei kirjasto ole välttämättä se kaikkein pahin tartuntapaikka ;) 

Minua stressaa hieman puutarhapalstan risusavotta. Nyt risut makaavat siellä kasana, ja lisää ei oikein pääse tekemään. Ne pitäisi melko pian siirtää sorttiasemalle. Välillä tuntuu, etten pysy asioissa perässä - johtunee siitäkin, että olen pakottavista syistä neljän seinän sisällä ;) 

Taidan kuitenkin Touhin kanssa lähteä käymään siellä. Sää on sen verran lämmin ja Touhi voi kulkea potkupyörällä, niin ei ehkä yskitä. Eilinen meni kokonaan sisätiloissa, mikä on suoraan sanottuna aika masentavaa tähän aikaan vuodesta.

Työtilanteesta en viitsi edes puhua...tottahan se huonontuu, kun tämä on jo neljäs viikko, kun en pääse töihin kuin osana päivistä - keikat eivät tietenkään mene yksiin päivien kanssa. Joka tapauksessa, tiesin, että tilanteesta tulee epämääräinen, kun alan opiskella. Se on vain välillä vaikea kestää.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys