Kipuja ja miten selvitä matkalla 39 asteen lämpötilassa

Viime päivät ovat kuluneet kipujen kanssa. Harmittaa vähän, kun nyt olisi mahdollisuus nukkua hyviä yöunia, mutta selkäkivut ja levottomat jalat pitävät hereillä. Analyysini mukaan tämä johtuu parin viikon autossa istumisesta - siltä ei tosiaan voinut ollenkaan välttyä viime viikkoina.

Todella moni asia kostautuu kehon toimimattomuuden kautta. Nyt särkylääke ei auta, jumppakin tuottaa todella laihoja tuloksia. Taitaa olla niin. että levottomien jalkojen ongelma laukeaa odottamalla - nythän ongelman tuottamassa asennossa ei tarvitse enää olla.

Yläselän ongelmat taitavat ratketa hieronnalla - sinne pääsen ihan lähiaikoina. Sen jälkeen pystyn taas pitämään tilannetta yllä selkäjumpalla. 

Kuitenkin, kivut laskevat fiilistä, vaikka mikään ei ole kovin huonosti - itse asiassa hirveän moni asia on todellakin kunnossa. Minua on houkuteltu syksyllä mukaan Pilates-tunneille. Saatanpa ottaa tarjouksen vastaan, mikäli aikataulu osuu kohdilleen.

Kotiutuminen on käynnissä edelleen. Pienen haasteen aiheuttaa, että pesukone on rikki. Sinänsä se ei ole suuri ongelma, sillä talossa on pesutupa. En vain ole tullut käyttäneeksi pesutupaa varmaan kahdeksaan vuoteen. Täytyy mennä tänään tutustumaan, miten vuoron varaaminen toimii.

Pesukoneen korjaaja tulee huomenna. Katsotaan, tuleeko korjaus- vai ostokeikka. Olen kyllä valmistautunut kumpaankin. Aika hyvin tämä pesukone on palvellutkin - melkein kymmenen vuotta.

Matkalla meillä kahden viikon aikana säätilat vaihtelivat todella paljon. Vaikka epäilinkin, olin tyytyväinen, kun älysin ottaa myös takit mukaan. Niitä tarvittiin pari kertaa. Pääasiassa lämpöä oli kuitenkin yli 20, eli t-paitakelit. 

Suomessakin uutisoitiin Keski-Euroopan helteistä, jotka osuivat kohdallemme noin puolimatkassa. Pääkeinoksi suojautua tuli matkustaminen ilmastoidussa autossa - tosin ilmastointilaitekin alkoi yskiä välillä, kun lämpötila huiteli neljääkymppiä.

Ulos piti toki välillä mennä, mutta kyllä siellä vietettävä aika piti laskea minuuteissa, koska emme halunneet että tulee huono olo. Nesteytys tuli kyllä hoidettua, jano oli melkein koko ajan. 

Vaikka tietty ihmisryhmä rakastaakin (ainakin puheiden perusteella) "ikuista kesää", niin eipä niitä ulkona liikkujia noina päivinä ollut kovin paljon - joitakin toki varjoisilla paikoilla. +39 on jo vaarallista, ja onneksi useimmat sen näyttivät tiedostavankin.

Pohdin noina päivinä Ranskan ja Benelux-maiden koteja. Useissa taloussa oli puiset ikkunaluukut, jotka olivat kyllä visusti kiinni päiväsaikaan. Luultavasti tämä pitääkin suuren osan lämmöstä ulkopuolella.

Yksi yö Hollannissa oli hivenen tukala. Autossa ei ole ilmastointia kun auto on paikallaan - olimme siis yön viilentymisen varassa. No, klo 23 ulkolämpötila oli vielä +31, joten sitten hikoiltiin. Aika moni telttailija nukkui leirintäalueella pihalla...

Pääasiassa selviydyimme helteistä varsin hyvin. Olimme varovaisia ja vietimme korkeimmissa lämpötiloissa enimmillään puolitoista tuntia. Tämä tapahtui Metz-kaupungissa Ranskassa, josta alla oleva kuva on otettu. Siellä oli hyvin kaunista, kannatti pysähtyä.

PS. Jotakin elämyksellistä helteessä oli - Naakkakin ihmetteli, kuinka tuuli voi olla kuumaa.

PPS. Luulen että saan kroppani paremmin toimimaan, kun lähden tänään liikkeelle ja yritän olla monipuolinen.

PPPS. Itsekin koin helteestä selviytymisen positiivisena kokemuksena. Toki en välittäisi moisista lämpötiloista pidempiä ajanjaksoja.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe