Takaisin kotona - pakkaamista

 Palasimme toissapäivänä takaisin kotiin. Koti tuntui suurensuurelta mökkiviikon (10 päivää) jälkeen. Vaikka mökillä oli upeaa, kaikista oli kivaa tulla kotiin. Tosin kotona ollaan vain muutama päivä ja huomenna startataan asuntoautomatkalle.

Olen tänä vuonna matkavalmisteluiden suhteen melko rauhallinen. Työtä on paljon, mutta toisaalta tiedän ainakin suurinpiirtein, millaista tavaraa matkalla tarvitaan. Vaatteitakin pestään jossakin ainakin yksi kerta. 

Erilaista on, että suuntaammekin tällä kertaa etelään. Hieman huolestuttaa helle, mutta eiköhän siitä kahden viikon ajan selvitä. Juomavettä kulutamme luultavasti kuitenkin edellisiä matkoja enemmän. 

Pakkaamisen suhteen on tänään vuorossa ainakin "lääkekaappi", mikä tarkoittaa matkalle tulevien lääkkeiden sijoittamista johonkin tiettyyn paikkaan. Täytyy tsekata tarve ja luultavimmin käydä apteekissa. 

Myös lemmikkieläinten (meillä käy joka päivä lähisukulainen hoitamassa) ruokavarastot ja sen sellaiset on tarkistettava. Varsinkin useampi gerbiilien ruoka uhkaa loppua, joten lemmikkieläinliikkeessäkin pitää vierailla. 

Kasvimaa kerkesi oikein rikkaruohoiseksi mökkireissun aikana. Ajoin eilen nurmikon ja perkasin noin puolitoista penkkiä. Tänään on vuorossa kasvimaahommia jälleen. Onneksi ei vielä tarvitse ajatella, miltä kasvimaalla näyttää kolmen viikon päästä.

Mökillä olon loppupuolella uskaltauduimme kokeilemaan Hiidenlinnan Sisumetsän seikkailupuistoa. Se on ollut olemassa jo vuosia, mutta lapset ovat olleet vähän liian pieniä. Maanantaina sää muuttui hieman viileämmäksi, ja suuntasimme Sisumetsään.

Se olikin hieno, kehittymässä oleva seikkailupuisto piti  sisällään kiipeilypuiston, pomppulinnoja, autoradan, skuuttauspaikan ja pienen eläintarhan. Näytti siltä, että paikka on koko ajan laajentumassa.

Kävimme kiipeilemässä heti alkuun. Jo varusteiden saaminen päälle oli jännittävää. Niiden käytön oppi kyllä varsin nopeasti. Suoritimme radat 1 ja 2. Varsinkin Naakan mielestä kiipeily oli ihan kamalan pelottavaa.

Päätimme lähtä muihin aktiviteetteihin ja lounastamaan. Lopuksi kaikki halusivat kokeilla ainakin niitä helpompia ratoja. Todelliseksi yllättäjäksi nousi Naakka - lopulta hän suoritti radat 1-6, joista viimeinen oli sekä pitkä että meni todella korkealla. 

Naakalla oli kokonsa vuoksi vaikeuksia vaijeriliu`uissa. Hän tuppasi jäämään radalle ja joutui kiskomaan itsensä perille. Tytteli ei kuitenkaan antanut periksi, ja nautti lopulta kokemuksesta (minä muuten jätin kiipeilyn sillä kertaa kolmeen helpoimpaan rataan). 

Päätimme, että kiipeilemään mennään ehdottomasti uudestaan.

PS. Kirjoittelem luultavasti matkavalmisteluista vielä seuraavina päivinä.

PPS. Lapset lähtevät tänään vähäksi aikaa "pois tieltä", jotta pääsen hoitamaan matkavalmisteluita.

PPPS. Tarvitsen ehdottomasti hieronnan ennen matkaa - pari viime yötä ovat menneet särkylääkeillä ja lihasrelaksanteilla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys