Kouluun ilmoittautuminen - checked

Löytyisipä vaateketju, joka valmistaa unisex-vaatteita eri sukupuolta oleville sisaruksille, jotka eivät ole enää ihan pieniä. Niin, ja sellaisia vaatteita jotka eivät ole joko mustia tai harmaita. Tämä taitaa kyllä olla turha toivo - joudun tyytymään pienimuotoiseen kikkailuun, mikäli haluan kierrättää perheen sisällä edes jotakin.

En lakkaa pohtimasta, miksi niihin 140-senttisiin collareihin tyttöjen puolella täytyy aina laittaa jokin röyhelö. Miksi normihousuissa pitää aina olla jokin kimallekoriste? Varmasti ongelma olisi samanlainen, jos Touhilta pitäisi kierrättää jotakin nuoremmalle tytölle.

Nykyisessä tekstiilijätetilanteessa pitäisi tehdä paljon enemmän kierrätettävyydelle. Huomasin, että PoP (ei meille ehkä enää niin ajankohtainen kokojen takia) on alkanut myydä myös käytettyjä vaatteita - Hyvä! 

Olen viime aikoina vienyt Naakan pieniä, ihan tavallisia vaatteita kierrätyskeskukseen. En jaksa enää kaupata niitä missään. Huolehdin vain, että kaikki lahjoittamani on ehjää ja kunto on vähintäänkin ok. 

Touhi saatiin nyt ilmoitettua kouluun. Se ei onnistunut verkossa, koska hän on menossa kielipainotteiselle luokalle, samaa polkua kuin Naakkakin. Hyvä puoli paikan päällä ilmoittautumisessa oli, että Touhi pääsi nyt itsekin paikan päälle ilmoittautumiseen :)

Koulu ei tunnu mitenkään ihmeelliseltä paikalta, odotamme Touhin kanssa sitä ihan levollisin mielin. Jos jokin on haikeaa, on se päiväkotielämän taakse jättäminen. Päiväkotia on ensi keväänä koettu kokonaisuudessaan kahdeksan vuotta.

Silti muistan edelleen kuin eilisen päivän, kun Naakka meni päiväkotiin. Muistan myös Touhin ensimmäisen päivän. Naakka sai hieman paremman alun - Touhin aikana oltiin ensiksi väistötiloissa päiväkodin remontin takia. 

Kun remontti aloitussyksynä valmistui, Touhi meni heti isompien ryhmään. Naakan kanssa Touhi ehti olla samaan aikaan päiväkodissa pari vuotta, he olivat kuitenkin eri ryhmissä. Viimeiset kaksi vuotta Touhi on saanut viettää kieliryhmässä, joka valmistaa kaksikieliselle koulupolulle. 

Touhi on jo mielestään ihan valmis kouluun. Emmeköhän mekin ole.

PS. Löysin kuitenkin Naakalle yhdet pikimustat collegehousut. Josko ne tulisivat aikanaan myös Touhille.

PPS. Gerbiilien terraarion väliverkko saatiin viimein tilattua. Nyt vain odotellaan. 

PPPS. Kävin tänään kirjastossa ja jäin suustani kiinni lastenkirjaosaston työntekijän kanssa, kirjoistapa tietysti. Se ei ollut ensimmäinen kerta. Jos olemme molemmat "maisemissa" tulevaisuudessa, käyn varmaankin jutskaamassa, vaikka lasteni asiakkuus olisikin jo siirtynyt isompien puolelle :D 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe