Monia etuja, kun osaa vain hakea

Moni asia menee huonompaan suuntaan...ei onneksi kaikki mahdollinen. Aloitan piakkoin terapiassa käymisen. Vanha tuttuni ahdistuneisuushäiriö on taas nostanut päätään, ja asioita täytyy prosessoida taas. Palaan luultavasti aiheeseen tarkemmin myöhemmin.

Joka tapauksessa, olen etsinyt ja onnistunut löytämään itselleni uuden terapiaryhmän. Ryhmän siksi, että minulla on aiempia hyviä kokemuksia ryhmäterapiasta. Tärkeä syy on myös, että en edes jaksa alkaa vääntää yksilöterapiasta - terapeuttipula on niin suuri.

Odotan terapiaa mielenkiinnolla ja toivon, että saan sen avulla prosessoitua asioita parempaan suuntaan ja säilytän toivon mukaan esimerkiksi työkykyni. 

Positiivinen yllätys terapiaan liittyen on, että mikäli saan Kelalta tuen, minulle jää maksettavaksi vain hiukan yli kymmenen euroa kuukaudessa - tämähän on paljon edullisempaa kuin aiemmin! On hienoa, että tuki on noin suuri.

Toinen positiivinen yllätys on, että kaupungin työntekijälle on monenlaisia etuja. Tulen varmuudella käyttämään ainakin työmatkaetua - tosin en ole vielä täysin varma, miten se toimii :D 

Erilaisia juhlia tms. on kaupungin työntekijöillä aika rajoitetusti. Kuitenkin näitä muita etuja on sen verran paljon, että en nyt oikeastaan kaipaa sitä juhlintaa. Olin edellisessä työpaikassani henkilökunnan pikkujouluissa (varsin juomapainotteisissa) ja totesin, etten varsinaisesti halua bilettää ja tehdä töitä saman porukan kanssa. Mieleni voi toki muuttua.

Vielä yksi todella positiivinen yllätys: sain kuulla, että voin hakea erityisuimakorttia astmani perusteella. Tällöin saisin 60 euroa maksavan vuosikortin uimahalliin. Samalla kortilla voisi käyttää myös joidenkin uimahallien kuntosaleja maksutta. 

Luettelen näitä kirjoituksessani, koska näitä kaikkia pitää osata jotenkin hakea ja näistä voi olla hyötyjä muillekin. Eduista ei juurikaan mainosteta, ja esimerkiksi työmatkaetu selvisi minulle vasta kun olin ollut kaupungilla puoli vuotta töissä.

Eiväthän nämä kenenkään budjettia pelasta, esimerkiksi minulle ne tuovat pitkästä aikaa tunteen, että voin edes jotenkin virkistyä ja selvitä samalla itseeni ja perheeseeni liittyvistä kustannuksista. Erityisen huojentavaa on kuulla, kuinka terapiakustannuksista tulee varsin alhaiset.

Kävin taas eilen uimassa. Uiminen on kivaa mutta huomaan ärsyyntyväni kanssauimareista, jotka esimerkiksi eivät noudata "kaistoja". Tällöin on vaikeaa antaa tietä ja ohittaa. Allasraivoa en kuitenkaan halua nostaa ;) joten jätän asian sikseen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe