Musiikkia ja ulkoilua - ainakin jonkin verran

Usein elämä kulkee läpi samojen rutiinien. Tämä on minulle suurimmaksi osaksi hyvä juttu. Toisinaan on kuitenkin hauskaa tehdä jotakin vähän erilaista. Kysyessäni Touhille kaveriseuraa päädyimme Naakan kanssa rumputunnille. 

Kaverin vanhempi ilmoitti että ovat lähdössä soittamaan djemberumpuja. Mukaan mahtuisi, mutta tunnin alkuun on aika vähän aikaa. Touhi ei innostunut ja päätyi kyläilemään toiselle kaverille. Naakka sen sijaan yllättäen tarjoutui.

Kaikenlaiset etniset soittimet ovat kiehtoneet minua aina, mutta en ole koskaan päätynyt kokeilemaan oikein mitään. Naakka taas ei ole koskaan harrastanut edes mitään musiikkiin liittyvää. Täytyy sanoa, että meitä molempia taisi vähän jännittää.

Rumputunti osoittautui todella kivaksi. Soitimme piirissä ja lähdimme liikkeelle alkeista. Samaan aikaan opettaja kertoi, että laulu liittyy viljankorjuuseen hänen kotimaassaan Afrikassa. Päädyimme hieman laulamaan ja jopa tanssimaankin.

Pelkäsin vähän, että ääniherkkä Naakka ei jaksa olla tilassa, jossa on varsin kova meteli. Naakka jaksoi kuitenkin hyvin, ja olimme yhtä mieltä siitä, että tulemme uudelleenkin. Tänä viikonloppina tuntia ei ole, mutta seuraavalla viikolla sitten.

Hieman jännittää rumputunnin ajoitus. Minullahan on pilates sen jälkeen, eli en ehdi käymään kotona välillä. Naakka pystyy jo onneksi kulkemaan pilatespaikalta kotiin itsekseen. Voi olla, että joku rumputunti pitää jättää joskus väliin, mutta toivottavasti pääsisimme uudelleenkin.

Odotan tänään innolla pääseväni puutarhapalstalle! Kävin viimeksi kurkkaamassa palstaa loppuvuodesta, kun ei ollut vielä lunta. Todennäköisesti jäätä/lunta on jonkin verran nytkin. Tänään kuitenkin vain katselen, suuria työtehtäviä ei ole luvassa.

Molemmat lapset ovat kuulemma lähdössä mukaan palstalle. He tykkäävät lähteä, mutta varsinkin Naakan kanssa on käyty viime aikoina keskustelua ulkoilun tärkeydestä. Naakka tuppaa jäämään mieluiten sisätiloihin ja aika harva hänen kavereistakaan haluaa ulkoilla.

Eilen Naakalle löytyi onneksi yksi ulkoileva kaveri.Tänään Naakka ja jopa Touhi lupasivat lähteä käppäilemään kanssani palstalle. Innostus ei ehkä kanna älyttömän pitkälle, mutta katsotaan. Touhi ulkoilee kavereidensa kanssa lähes joka päivä.

PS. Minulla on suhteellisen hyvä rytmitaju, vaikka itse sanonkin.

PPS. On mukavaa, että meitä pyydettiin mukaan rumputunnille. Koen ylipäätään ihanana, ettei aina tarvitse itse pyytää toisia vaan meitä pyydetään.

PPPS. Tänään pyrin ottamaan pääosin rentoilun kannalta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe