Ei ne korvat parane...

Viime yö meni taas vaihteeksi metsään...Touhi alkoi itkeä aamuyöstä, ja pari tuntia hereillä oltuamme (ja Touhia lääkiten ja rauhoittaen) totesimme puolisomme kanssa, että eiköhän korvatulehdus nro 5 ole astunut estradille.

Koska pojalla ei ole kuumetta, en lähde viemään häntä lääkäriin päiväsellä, vaan puoliso tekee sen, kun tulee töistä. Hyvin kiukkuisen aamun jälkeen poika nukahti, ja nukkuu edelleen. Meillä olisi ollut taas vauvatanssit, mutta sairauden ja sateen vuoksi emme lähde minnekään.

Luulen, että korvat putkitetaan, näin sanottiin viimeksi, kun Touhi oli lääkärillä. Ei, ei se ollut viimeksi, vaan toissakerralla, sillä viimeksi Touhin korvia tutkittiin lastenklinikan päivystyksessä sunnuntaina.

Lääkityksestä puhutaan nykyään paljon - siis vähentämismielessä. Omalla kohdallani aihe on tullut tutuksi kipulääkityksen kanssa. Moni tuntuu olevan hyvinkin aggressiivinen lääkkeiden vastustaja. Toki liikakin on aina liikaa.

Touhille olemme antaneet paljon kipulääkettä viime kuukausina. Näin moneen korvatulehdukseen mahtuu monta kivuliasta päivää ja yötä. Kipulääkkeillä Touhin elämä on korvatulehdusten ikana ollut siedettävää.

On myös vanhempia, jotka välttelevät lasten lääkitsemistä mahdollisten haittavaikutusten (ja ehkä eniten juuri oman lääkevastaisuuden) vuoksi. Me emme ole tehneet niin, sillä lapsen kipu ei ole sen vähäisempää kuin aikuisenkaan.

Toivomme kuitenkin, että joku, ehkäpä putkitus, lopettaisi tämän kierteen. Touhi on vilkas, iloinen ja riehakas lapsi, mutta aivan liian usein kipeänä.

Eilen illalla lähetin taas vaihteeksi hierojalle viestin, josko saisin hieronta-ajan lähipäiville. Ensi viikkoon se menee, mutta hyvä että edes sinne.

Eilen tein vähän pidemmän kävelylenkin. Itse asiassa ajoin ratikalla yhteen paikkaan, jossa on kivat maisemat, ja lampsin sieltä takaisin. Mieli tykkäsi, mutta keho ei.

Lonkkani kipuili koko illan, ja jäykkyys levisi toisaalta oikean jalan lihaksiin, toisaalta aina ylös niskaan saakka. Pohdin, että mistä tämä nyt yhtäkkiä tuli. No, ei ihan yhtäkkiä, sillä onhan tätä tapahtunut tuhannesti ennenkin.

Minulla oli lenkillä sandaalit, eli kengänkorokkeet eivät olleet tällä kertaa mukana. Olen nyt kuukauden verran lenkkeillyt kaksi 0,4 mm:n  koroketta vasemman jalan alla, mikä on vähentänyt lonkkavaivaani huomattavasti.

Nyt koko kropan oikea puoli on ihanassa jumissa ja kipeänä. Ainoa lohdutukseni on, että eilisen askelsaldo oli peräti 12 400 askelta! Magicarp-pokemonini on taas lähempänä uutta kehitysmuotoaan ;)

Päivän p*skajuttu: Touhin sairaus

Päivän plussa: muistin, että minulla on Mindfulness-lyhytkurssi ensi kuussa - en ole koskaan varsinaisesti kurssittautunut, mutta heinäkuussa ilmaantui mahdollisuus tehdä niin. Jee!




Kommentit

  1. Touhilta löytyi korvatulehdus molemmista korvista. Ei saatu lähetettä putkitukseen, vaan pitää odottaa jälkitarkastusta terveyskeskuksessa. Toivottavasti nyt eivät vaadi uutta tulehduskierrettä ennen päätöstä putkituksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa tylsää tuo korvatulehduskierre. :( Toivottovasti Touhi saa putket korviin ja tilanne rauhoittuu. Koittakaahan jaksaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys