Rauhoitellaan

Juhannus lähestyy, ja rva alkaa tapansa mukaan käydä kierroksilla. Niitä aiheuttavat valmistelu (lähdemme mökille) ja pakkaaminen. So what, niissä onkin kova homma. Lisäksi Naakka on menossa eri paikkaan kuin me muut, mistä hän onkin hehkuttanut monta päivää.

Lisää otsaryppyjä saan, kun mietin Touhin antibiooteista sekaisin mennyttä vatsaa ja mökkiolosuhteita. Vielä en ole päässyt ajattelussani siihen, että reissulla kaivovesi ei olekaan juomakelpoista, rva.n menkat alkavat, enkä ole varustautunut (juu, ei ole näkynyt since lokakuu 2016) etc etc.

Näin koko vyyhti huoliajatuksia uhkaa vyörytä ylitseni ennen kuin olen ehtinyt reagoida mitenkään. Tämä on ihan tyypillistä rva:ta.

Jostakin syystä olen loppuillan ja nyt aamun aikana rauhoittunut. Olen alkanut pohtia, että vaikka olenkin perheen organisointi- ja pakkausjyrä, saan miettiä asioita, joista tykkään (miettiä, ei tehdä...primitiivisesti haluaisin lukea äkkiä loppuun Harry Potterin, siis kolmannen. Aion pian lukea viimeisimmän osan, jota ennen täytyy tietenkin lukea sitä edeltävät osat), saan myös innostua ja odottaa.

Odotan... mökkimme näkemistä pitkän talven jälkeen. Odotan autossa istumista (ei juurikaan lastenhoitovelvollisuuksia). Odotan mökin näkemistä pitkästä aikaa. Olin toki mökillä jo pääsiäisenä - silloin oli vielä lunta, ja järjestimme Naakalle pääsiäismunajahdin.

Odotan innolla myös serkkujeni näkemistä. Tietääkseni molemmat serkkuni ovat paikalla, ja kumpaakaan en ole nähnyt pitkään aikaan. Toiseen serkkuuni kyllä törmäsin sattumalta rautatieasemalla kolmisen viikkoa sitten. Tapaaminen oli niin pikainen, että on mukavaa nähdä vielä uudestaan.

Meillä on nyt mukana Touhi, jota kovasti odotettiin (aika tuskaisissa merkeissä) viime juhannuksena. Touhi viihtyy luultavasti mökillä hyvin, sehän on uusi paikka, jossa voi tutkia vaikka mitä.

Ilman Touhia käyn tietysti tarkistamassa kaikki itselleni tärkeät paikat. Se tietty rantakallio, suuri kanto metsässä ja puuliiteri ovat rva:lle tärkeitä ja täynnä muistoja. Ne muistot liittyvät pääosin lapsuuteen, mutta myös myöhempiin aikoihin.

Sen Harry Potterin lisäksi aion lukea mökillä Aku Ankkoja, koska luin niitä lapsenakin. Välttämätöntä mökkiluettavaa on eräs mökiltä löytyvä kirja syntymävuodeltani - se kertoo Hjallis Harkimon maailmanympäripurjehduksesta vuodelta 1981 :D Siinä vasta teos, sitä on ehdottomasti luettava jokaisella mökkireisssulla.

Toivottavasti juhannuksesta tulee rauhallinen ja sopivasti hilpeä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe