Harrastuselämästä

Meillä...viime aikoina päivät ovat olleet valtavan kiireisiä. Siispä, rva on ollut todella iloinen, kun eilen elettiin tosi rauhallista päivää. Touhi-poikanen nukkui yhdeksään (ja myös rva melkein), ihan tarkoituksella emme lähteneet hosumaan mihinkään.

Kävimme Touhin kanssa leikkipuistossa, jossa oli iloksemme muitakin äitejä ja lapsia (isiä on yleensä myös, nyt ei ainuttakaan). Eräs nainen pienen pojan kanssa tervehti minua ja kysyi, onko minulla vanhempiakin lapsia.

Vastasin myöntävästi, ja hän sanoi, että olen muuten poika S:n äiti, sinä olet luultavasti Naakan. Niinpä! Me olimme olleet samaan aikaan leikkipuiston vauva-aamuissa vuosina 2013 ja 2014. Nyt hän oli puistossa nuoremman poikansa, pari kuukautta Touhia vanhemman kanssa.

Olipas mukavaa nähdä! Sovimme seuraavat treffit niinikään leikkipuiston taaperoaamuun, joka käsitykseni mukaan alkaa tänään.

Baletti on alkanut hyvin myös. Naakka on nyt ollut mukana kolme kertaa, ja on edelleen oikein innostunut. Rva taas...onpas ihanaa röhnöttää balettikoulun odotustilassa 35 minuuttia - se on oikeastaan ihan käsittämätöntä luksusta (mikäli Touhi ei ole mukana).

Kuitenkin, Naakka on vielä aika pieni harrastamaan, ja on yleensä baletin jälkeen väsynyt ja kiukkuinen. Yksi harrastus viikolle on hänelle ihan ehdoton maksimi. Vapaa leikki olkoon hänen tärkein harrastuksensa toistaiseksi!

Touhin kanssa aloitamme huomenna ne taaperoaamut, siinäpä on hänelle harrastus (joo-o, rva:n harrastuselämä jäi taas jostakin syystä varsin vähälle :D ).

Rva:n harrastus tai oikeastaan elämäntapa, särkevä niska ja jumittava selkä, ovat onneksi voimissaan. Olen pitkästä aikaa joutunut nauttimaan särkylääkettä kuurina, kun kipu meni sellaiseksi, että siihen alkoi liittyä kylmiä väristyksiä, hrr!

Hieronta on tilattu ja iltajumpat jatkuvat, ei siitä oikein muuta voi sanoa... Voi, kun seuraavat päivät menisivät kunnialla loppuun asti.

Rva:n toinen harrastus, lukeminen etenee asteittain, hiljakseen. Rva:lla on tapana lukea paria kirjaa yhtäaikaa, jotenkin yksi kirja tuntuu olevan liian vähän. Molemmat etenevät, kun voi välillä vaihdella kirjojen välillä.

Rva:n lukuaikaa on pääasiassa ilta. Joskus Touhin päiväunet ovat niin pitkät, että pari sivua kerkeää lukea päivälläkin. Lukuharrastuksen voi sanoa olevan rva:n pitkäaikaisin harrastus. Oma elämä on elämää, silti on hauskaa piipahtaa päivittäin hetki jossakin toisessa elämässä ja todellisuudessa.

Tällä kertaa rva:n keskeneräiset kirjat sattuvat molemmat olemaan fantasiakirjoja. Ensimmäinen on Harry Potter ja liekehtivä pikari. Oi kyllä, noin kahdeksatta kertaa! Pottereihin palaan melkein joka vuosi ja aina syksyisin, Tylypahkan noitakoulu on tunnelmaltaan sellainen, että se sopii syksyn pimeneviin iltoihin.

Tällä kertaa toinenkin lukemani kirja sattuu olemaan fantasiakirja ja vieläpä nuortenkirja. Minulla tuli viime kerralla kirjastossa fiilis, että lukisin mielelläni vaihteeksi jotakin uutta fantasian alalta. Aikuisten kirjat tuntuivat liian raskailta, ja niinpä suunnistin nuorten osastolle.

Kirjaksi valikoitui Elina Rouhiaisen Susiraja-sarjan ensimmäinen osa "Kesytön" (2012). Kirja kertoo ihmissusista, ja olin varsin skeptinen alkuun. Parikymmentä sivua luettuani olen hurauttanut kirjan melkein loppuun ilman ongelmia.

Kertomus on romanssi, siinä pohditaan paljon sovinnaisuutta ja kirjalla on monta jatko-osaa. Rva kiinnostui niin, että aikoo lainata seuraavaksi kirjan toisen osan.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys