Praha

Rva ja hra palasivat häämatkaltaan oikein hyväkuntoisina! Kommelluksilta ihme kyllä vältyttiin, käytännössä kaikki sujui oikein hyvin. Rva joutui tosin hankkimaan lämpöcrocksit (ovatpas hassut kengät), kun sai rakon kantapäähänsä.

Oli hienoa huomata, kuinka olimme molemmat kaivanneet kahdenkeskeistä lomaa! Olemme nyt olleet naimisissa n. puoli vuotta, emmekä olleet vielä viettäneet yhtäkään yötä yhdessä ja erossa lapsista. Jo oli aikakin.

Häämatkalle pääsimme kuitenkin, ja olimme hieman panostaneet matkaan, jotta se tuntuisi erilaiselta kuin muut matkat. Kentältä saavuimme hotellille limusiinilla. Hotellissa meitä odotti kaksikerroksinen sviitti poreammineen.

Rva ei voi kieltää, etteikö olisi nauttinut kaikesta täysin siemauksin!

Muuten teimme lomallamme vähän "normaalimpia" loma-asioita. Kävelimme paljon ympäri Prahaa, ja minä innostuin kuvaamaan vanhaa kaupunkia, kun kerrankin oli mahdollisuus keskittyä kuvaamiseen. Tosin kuvasin myös puhelimeni kameralla.


Tuntuu, että kun emme kävelleet paikasta toiseen, istuimme syömässä. Perinteinen tsekkiläinen ruoka on niin tuhtia, jos söi annoksen lounaaksi puolen päivän jälkeen, ei tullut nälkä kuin kahdeksalta illalla. 

Päivän talsimisen jälkeen siirryimme hotellille poreammeeseen. Yhtenä päivänä olimme varanneet höyrysaunan. Se oli hauska kokemus. Kellarimaisessa tilassa oli ensiksi huone, jossa sai esimerkiksi lekotella lepotuoleilla ja juoda kuohuviiniä, kuten me teimme.

Itse höyrytila oli mielenkiintoinen: "kiuas" oli kaksiosainen, toisessa osassa oli ilmeisesti lämpövastukset, toisessa vesi. Niiden välillä vaihtoi aina välillä paikkaa kori, jossa oli kiviä. Kun kuumat kivet laskeutuivat vesitankkiin, tuli tilaan höyryä. Laitetta oli mielenkiintoista seurata.

Nukuimme matkalla pitkiä yöunia, ja lisäksi päiväunet molempina matkapäivinä. Se on hyvin harvinaista huvia, ja käytimme mahdollisuuden tarkasti hyväksemme! Tuntuu, että matkalla tuli nukuttua varastoon, ihanaa!



Matkaostoksemme olivat lähinnä tuliaisia lapsille, mutta itse hankin extempore-Crocksien lisäksi laukun, tai siis repun. Olen jo viime talvesta lähtien katsellut, josko joskus löytäisin itselleni siistimmän laukun. Nyt sellainen onneksi löytyi!

Oli hienoa olla matkalla, mutta kotiinkin oli mukava palata. Täällä se työnsarka taas jatkuu, ja luulen, että matkamme toi energiaa ja vaihtelua niin, että jaksan taas sen avulla monta kuukautta. 

Oliko minulla ikävä lapsia? Hmm...tullessa huomasin, että heitä oli tosi mukava nähdä. Myönnettäköön kuitenkin, ettei minulla ollut matkalla ollenkaan vaikeuksia syödä rauhassa, nukkua kun haluan tai keskittyä nauttimaan siitä, mitä teen. Pieni tauko kotiarjesta teki todella hyvää!

Mainittakoon vielä, että tämä taisi nyt olla niitä ensimmäisiä matkoja, kun huimaus ei häiritse. Luulen, että aika on tehnyt tehtävänsä, ja ainakin toivon, että tilanne säilyy sem osalta näin lievänä. 

Kommentit

  1. Todella upeita kuvia!! Pieni irtiotto piristää varmasti, toivottavasti matkan positiiviset vaikutukset kestävät pitkään! :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys