Päivähoitoa: mandalaa ja eläinjoogaa =)

Rva oli eilen lähdössä Touhin kanssa kotiin leikkikentältä (vaatekeskusteluja samanikäisen lapsen äidin kanssa ja paljon, paljon hiekkaa). Sitten soi puhelin.

Hahaa, se oli päiväkodin johtaja. Asia koski Touhin hakemusta. Touhihan hakee päivähoitopaikkaa tammikuun alusta alkaen. Nyt on kuulemma ruuhkaa. Sen olinkin arvannut, sillä päiväkodin väistötilat ovat pienemmät kuin ne varsinaiset tilat.

Nyt käsitellään kuulemma lokakuun lopun hakemuksia. Vuodenvaihteen hakemukset tulevat käsittelyyn joskus marraskuussa. Kysymys kuului, onko päiväkoti vai aloitusajankohta meille tärkeämpi.

Vastausta ei tarvinnut miettiä kauan: päiväkoti. Se, että lapset olisivat eri päiväkodeissa, on Niskasten kannalta ihan mahdoton idea. Se tietäisi pidennystä sekä aamuihin sekä iltapäiviin, että muodostuisi perheen molemmille aikuisille liian raskaaksi.

Touhin kannalta haluaisin myös, että hän aloittaa siellä, missä tuleekin seuraavat vuodet arkipäivänsä viettämään. Mehän hakisimme kuitenkin hänelle lopulta paikkaa päiväkodista, jossa isosiskokin on.

Eilen olimme puolison kanssa vanhempainillassa (se kyllä tuntuu niskassa ja hartioissa nyt). Siellä käsiteltiin paljon päiväkodin remonttitilannetta. Saimme tietää, kuten arvasimmekin, että varsinainen remontti ei ole vielä alkanut (väistötiloissa on oltu kohta 2 kuukautta).

Kyse on tällä kertaa kaupungin (vuokraaja) ja taloyhtiön (vuokranantaja) selvittelyistä - käsitimme, että lisätietoja haetaan ja sen jälkeen päätetään, mitä korjataan ja missä aikataulussa. Vastuuhenkilö oli toiveikas, josko remontin saisi alkuun ja valmiiksi vuodenvaihteeseen mennessä.

Naakan oman ryhmän osuus vanhempainillasta oli kannustava! Päiväkodissa on taas monenlaista projektia meneillään. Monesti kuulee, että julkinen päiväkoti ei resurssipulan ym. takia pysty mihinkään. No, meidän on sitten poikkeus =)

Naakan päiväkodissa retkeillään lähiympäristössä joka viikko (pari viikkoa sitten oli vuorossa graffitiretki. Tänä vuonna käsitellään hyveitä kuten ystävälisyyttä. Lisäksi teemana on kestävä kehitys, kuten roskien lajittelu.

Sisätiloissa väritetään mandaloita ja rauhoitutaan samalla musiikin tahdissa. Usein tehdään eläinjoogaa... Lista tekemisistä oli vakuuttava, osa on viimevuotisia juttuja, joita jatketaan tänä vuonna.

Rva puolestaan oli hieronnassa eilen. Kun hieroja vaihtuu usein, on sattumankauppaa, onnistuuko selän jumien avaus. Tällä kertaa se jäi valitettavasti vähän puolitiehen. Vasen puoli tuntuu ok:lta, oikea jäi jumiin.

Varasin ja sain sen sijaan osteopaattiajan ensi viikolle. Osteopatia on minulle ennestään varsin tuntematon ala, johon siis tutustun ensi torstaina. Odotan mielenkiinnolla, mitä mieltä osteopaatti on selästäni, ja keksiikö hän jotakin uutta ja mielenkiintoista.

Nyt pitäisi sanoa vielä, että aion tutustua aiheeseen kuluvalla viikolla. Viime päivien menemisiä ja tulemisia katsellessa voin todeta, että en varmastikaan katso enkä tutustu. Seuraavaksi lähden Touhi mukanani viilettämään kohti synttärilahjaostoksia. Parilla tuttavien muksulla on synttärit tulevina päivinä, lahjoja siis!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe