Jippilaijee, viikonloppu!

Arki on tällä viikolla kulunut kuin siivillä, ja toisen poskiontelon lievää tukkoisuutta lukuun ottamatta (siis minun) olemme olleet terveiden kirjoissa. Ajattelinkin, että nyt olisi syytä kertoa viikosta muutaman kuvan avulla.

Ensimmäinen kuva on oikeastaan edellisen kalenteriviikon puolelta. Olimme vielä keskellä sairastupaa, mutta pääsimme Touhin kanssa hurauttamaan kirjastoon. Touhille parasta tuossa kirjastossa on sen keskellä sijaitseva suihkulähde.

Lainasimme silti kotiin kaikkea mukavaa. Naakka, joka oli kipein, sai kirjojen lisäksi lautapelin sekä Olipa kerran ihminen - DVD:n. Onpa muuten hyvä lastenohjelma - tehty jo vuosikymmeniä sitten ja edelleen todella mainio historiankuvaus.



Seuraava kuva kertoo, mikä päivä on kyseessä...keskiviikkona tulee Aku Ankka, johon tyttäreni on hullaantunut. Hän "lukee" sen kannesta kanteen heti saatuaan ulkovaatteet pois päältä. Illalla se sitten pitää lukea iltasaduksi - kokonaan tietenkin.

Meillä on valtava ankkalehtivarasto - kiitos Naakan ja Touhin isän, melkeinpä jokainen lehti vuodesta 1987 alkaen on tallessa (suurin osa on kansioissaan pahvilaatikoissa). Rva:llekin Aku Ankat ovat tärkeitä, vaikka ihan joka lehteä ei tulekaan luettua. Lehtiä löytyy lapsuudenkodistani yli vuosikymmenen verran.




Torstaina saimme mukavat, Naakan ja Touhin ikäiset veljekset naapurista meille leikkimään. Aika kului kuin siivillä, eikä kukaan olisi halunnut siirtyä kotiinsa tai iltatoimiin. Saimme myös vaihdettua kuulumisia lasten kaitsemisen ohella.

Tässä olivat torsta-illan tarjoilut:


Viikon viimeisenä työtehtävänäni pääsin käymään Oodi-kirjastossa, jossa en ollut koskaan ennen käynyt! Vaikka olin skeptinen (en jotenkin luota suomalaiseen arkkitehtuuriin ;) , täytyi paikan päällä todeta, että onpas huikean hieno paikka!

Voin suositella Oodia käyntikohteena, ja luulen että siitä tulee myös turistikohde - rakennuksen muodot olivat tosi kauniita, ja tuntui ettei koskaan voinut arvata, miltä seuraavan kulman takana näyttää.

Paikka näytti myös siltä, että lapseni tykkäisivät! Oodiin sisältyi myös sekä kahvila että ravintola ja kaupunkiverstas, jossa on mahdollisuus väkerrellä kaikenlaisilla koneilla 3D-tulostimista saumureihin...




PS. Pääsen tänään vähän tuulettumaan pitkästä aikaa - toivon kuitenkin palautuvani kotiin järkevään kellonaikaan!

PPS. Touhi-pieni on siirtymässä isojen ryhmään päiväkodissa...kuulimme asiasta tänään!

PPPS. Sunnuntaina on luvassa 6-vuotissynttärit toisella paikkakunnalla - meilläkin on sellaiset tiedossa myöhemmin keväällä...apua sentään!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe