Tautitalvi

Voi miten tylsiä nämä rva:n kirjoitukset tänä talvena...eilen hain kaksi tyytyväistä jälkeläistä päivähoidosta. Kumpikaan ei olisi oikein lähtenyt kotiinkaan - vanhaan, ainakin Naakalle tuttuun päiväkotiin pääseminen (remontti on viimein ohi) on ollut lapsille mukavaa.

Pelasimme ainakin WiiU:lla Super Mario Galaxya - onnistui ainakin vähän aikaa, annoin Touhille oman ohjaimen, jolla ei pystynyt oikeasti ohjaamaan. Päivällisellä molemmat lapset söivät mainiosti.

Noin tunti ruokailun jälkeen Naakka alkoi valittaa huonoa oloa. Pari tuntia ruokailusta, ja hän oksensi. Voihan yrjötauti sentään, totesi rva, mutta vähän rumemmilla sanoilla.

Iltayö & yö menivät niin, että Naakka oksensi tihenevässä tahdissa, lopulta 10-15 minuutin välein. Touhin sain sentään hyvin nukkumaan. Noin yhden aikaan yöllä totesin, että nyt on pakko soittaa exälle.

Yhteistuumin sovimme, että exä vie lapsen päivystykseen. Naakka alkoi olla niin riutuneessa kunnossa, etten uskaltanut enää hoitaa kotona ilman lääkärikäyntiä. Exä oli tahollaan nukkunut alkuyön, hän lähti viemään Naakkaa.

Minä menin nukkumaan muutamiksi tunneiksi. Naakka & isänsä palasivat vasta kuuden aikoihin. Päivystyksessä oli jonotettu, yritetty juoda nesteytysliuosta (huonolla menestyksellä) ja nukuttukin hetki omassa huoneessa.

Lääkäri antoi ohjeeksi antaa 5 ml vettä tai laimeaa mehua kerralla viiden minuutin välein, ja lopulta oksentaminen loppui.

Tänään olen ollut kotona - muuhun en olisi kyllä pystynyt. On lähinnä pesty petivaatteita ja pintoja, nukuttu, hoidettu Touhi, syötetty ja juotettu Naakkaa hyvin pienin annoksin. Kaksi oksennusta on tullut, mutta neste ja osa ruuastakin pysyy sisällä.

Naakkakin (kuten myös rva) on nukkunut useamman tunnin. Nyt yöunivaihe on viimein koittanut, exä hoitaa huomenna Naakkaa kotona ja rva menee töihin huomenna ellei sitä ennen sairastu. Voi toki toivoa, ettei Touhi tai kumpikaan aikuisista sairastu.

PS Vaikka ryvemme tautisuossa ties kuinka monetta kertaa, käynnissä kaikkea pientä ja mukavaa: ostin käytettynä suomenkielisen Skylanders-pelin, jota pelataan mm. älykkäillä muovifiguureilla. Peli on jo varsin vanha, mutta minulle ja lapsille uusi. Pelaaminen Naakan kanssa pelittää, Touhinkin kanssa ajoittain. Olemme viime aikoina pelanneet tosi vähän, mutta nyt hieman enemmän.

PPS. Rva näkee ehkä viikonloppuna sekä Australiasta Suomessa vierailevaa lapsuudenystäväänsä että perheenjäseniään. Toki suunnitelma peruuntuu jos oksennustauti jatkuu.

PPPS. Remontoitu päiväkoti on tosi kiva! Kerron siitä lisää, kun olen käynyt kunnolla kiertelemässä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe