Koronavuoden synttärit

Tämä koronavuosi on outo, en osaa sanoa muuta eilisen jälkeen. Meillä valmisteltiin lapsille yhteisiä, pieniä pihasynttäreitä suurella innolla. Naakka oli ideoinut koko jutun (tässä apuna n. 20 vuotta vanha lasten synttärikirja). 

Kaikki sujui hyvin (minä stressasin, koska en välitä synttärien järkkäämisestä), kunnes hain Touhin päiväkodista. Nenä täysin tukossa, hiljainen poika ja tuskainen olo...ja ei kun peruuttamaan synttäreitä. Kokosin itseni ja menin hakemaan Naakkaa iltapäiväkerhosta.

Naakka romahti henkisesti kasaan, kun kuuli synttärien peruuntumisesta. Onneksi ystävä oli paikalla lohduttamassa. Ystävän äiti ehdotti, että tytöt näkisivät kaikesta huolimatta toisensa. Hetken pohdittuamme soitin Naakan toisellekin kaverille, josko hänkin tulisi.

Päädyimme perumaan juhlat Touhin vieraiden osalta - heille pyrimme järkkäämään jotakin myöhemmin. Touhi vietti juhla-ajan isänsä kanssa kotona ja minä toimin juhlaemäntänä talomme kerhohuoneella, pääasiassa lapset kirmasivat pihalla, mikä oli tarkoituskin.

Kaikeksi onneksi yhdet vieraat toivat Touhille 4 pientä Nerf-pyssyä, mikä pelasti tilanteen täysin. Touhi pääsi kyllä juhlatilaan, kun kaikki vieraat olivat lähteneet. 

Homma meni jotenkin tosi huvittavaksi. Vein juhlaherkkuja sairastuvalle yläkertaan leihin sonnustautuneena. Kohtasin kaksi perheenjäsentä Nerf-taistelussa :D 

Täytyy sanoa, että vaikka synttärit kutistuivat minimiin, Naakka loisti. Hän oli odottanut synttäreitä toukokuun alusta asti, sillä hän kuului niihin pandemia-ajan lapsiin, joiden synttärit piti sivuuttaa kavereiden osalta kokonaan.

Synttäreillä syötiin paljon ja juoksenneltiin ulkona. Meillä oli ongintanumero ja lisäksi vesi-ilmapallojen heittelyä. Molemmat olivat hitti, ja 7-vuotiaamme on varmasti tyytyväinen tämän vuoden syntymäpäivien osalta! 

Nyt elämme hiljaiseloa seuraavat päivät ja toivomme ettei Touhin flunssa tartu muihin. Päiväkodin ohje oli, ettei koronatestiä tarvita, ja lapsi voi tulla päiväkotiin, kun oireet ovat helpottaneet. Nyt onkin pitkästä aikaa sadepäivä, ja vietämme sen sisätiloissa.

PS. Loma-aika olisi näemmä ollut paras aika synttäreille - tosin kaikki vieraat olisivat olleet kuka missäkin lomailemassa ;) 

PPS. Syömme varmaankin tänään jäljelle jääneitä juhlaherkkuja.

PPPS. Rantabileet olivatkin hyvä teema - päiväksi valikoitui sattumalta poutajakson viimeinen päivä. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys