Sairastuvassa, päivä 5 ja edes vähän kotijumppaa

Meillä alkaa kotosalla nyt sairauspäivä 5. Touhi on yskäinen ja Naakka tukkoinen. Olin jo vähällä laittaa Touhin päiväkotiin, ellei hän olisi alkanut yöllä yskiä. Itse olen säästynyt vielä flunssalta - toivottavasti se ei tartu.

Touhi kärrättiin koronatestiin perjantaina. Olisin halunnut jo torstai-illaksi ajan, mutta niitä ei ollut missään tarjolla. Samoin testituloksen saaminen kesti aika kauan, ilmeisesti nyt on ruuhkaa. Luultavasti koulujen alku lisää vielä ruuhkaa entisestään.

Jos vähäisiksi jääneitä yöunia ei oteta lukuun, kotona olo alkaa tässä vaiheessa vähintäänkin tökkiä. Täytyy alkaa miettiä, mistä repäisen tällekin päivälle ohjelmaa. Nyt kun arvon sisarukset ovat molemmat kotona, on todennäköistä, että alkavat jossakin vaiheessa vähintäänkin riidellä.

Itseäni tökkii pidemmän päälle lasten sairastupapäivissä ulkoilun puute. Olin viimeksi kunnollisella lenkillä torstaina. Lähikaupassa voi hilppaista nopeasti, kun 8-vuotias katsoo 5-vuotiaan perään, mutta se on niin lyhyt keikka, ettei sitä lasketa.

Kotijumpat voi onneksi toimittaa - tosin karjaisten välillä jälkikasvulle, ettei tartte tulla painimaan rva:n lähistölle, kun pirullinen jumppaliike on kesken. 

Eilen oltiin kuitenkin vähän ulkona. Olipa jo syksyinen sää! Toivottavasti nyt vielä kuitenkin tulee vähän kesäisempää. Puutarhapalsta on saanut sattuneesta syystä olla itsekseen, mutta illalla aion kuitenkin mennä vähän kuokkimaan.

Tällä viikolla minulla olisi hoidettavana hivelevän hauskaa byrokratiaa sekä te-toimiston että yliopiston kanssa. Aion tänään koettaa onneani, josko pystyisin tekemään pari lomaketta lasten kera. Kun 9 vuotta sitten tekaisin Naakan alulle, en tietenkään voi olettaa, että edelleenkään onnistuisi ;) 

Myös akvaarion lamppu on päättänyt simahtaa. Vielä ei ole selvillä, onko syy valaisinputkissa vai itse valaisimessa. Asia ei ole onneksi kiireellinen kalojen kannalta, mutta kasvit eivät pidemmällä aikavälillä tykkää.

Ei minusta kyllä kotiäidiksi olisi - ajatus on pyörinyt päässä viime päivinä :D Selviydyn, mutta onneksi minulla on ollut viime vuosina työtä ja opiskelua. Arjen pyöritys kotosalla on toki välttämätöntä, kun tilanne on tällainen.

PS. Vuoden saldo on tähän mennessä 30 luettua kirjaa. Minulla on hyvät mahdollisuudet päästä lukuun 50 :) 

PPS. Puutarhapalstalla alkaa laskeutuminen syys- ja talviaikaa kohden. Se tarkoittaa siistimishommia.

PPPS. Touhille on suunnitteilla hieman jalkapalloa tälle syksylle - katsotaan, pääsemmekö vielä tällä viikolla pelaamaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe