Avain ja puhelin

Päästäkseen siirtymään kotoa toisaalle ihminen tarvitsee yllättävän paljon tavaroita mukaansa. Kun Naakka lähtee, olen tottunut rallattamaan "avain ja puhelin" - fraasia kyllästymiseen saakka. Olemme ehkä hiljalleen siirtymässä siihen, että asia varmistetaan jo edellisenä iltana. 

Naakalla on suurimmaksi osaksi oikeat koulukirjat mukana repussa, koska hän ei hyvin pitkälti avaa reppua useinkaan kotona. Läksyt hän toimittaa jo iltiksessä, mikä on itse asiassa todella hyvä juttu. Toisaalta, kun matikan kirja hävisi kuukausi sitten, en voinut varmuudella sanoa, olinko nähnyt kyseistä kirjaa edes viimeisen kuukauden sisällä.

Tilannehan eteni niin, että loppujen lopuksi tilasimme uuden matikan kirjan, ja kirjaa odottaessamme se pirullinen matikan kirja löytyi luokasta erään hyllyn ja sohvan välistä :D Koti kerettiin jo kääntää moneen kertaan ylösalaisin.

Jos pohdin itseäni siirtymässä pois kotoa, ovat avain ja puhelin minullekin ne oleellisimmat. Sen jälkeen pitää muistaa tarkistaa ettei mikään sellainen ole kotona päällä, minkä ei pitäisi olla, mikäli asunto jää tyhjilleen.

Minimissään minulla on kotoa lähtiessä mukana avain, puhelin, maski ja nenäliina (jälkimmäinen on ainakin toivottavasti mukana). Mutta, tämän kummemmin en varustaudu ulos lähtiessä. Maksukortti on puhelimen kuoren taskussa.

Minulle ei sovi yhtään systeemi, jossa mukaan otettava laukku vaihtelee. Se on varmasti naisellisinta ( :D ), mutta inhoan siirrellä kamppeitani kassista toiseen. Tykkään muutenkin lähinnä repuista, koska en tykkää kantaa mitään olalla.

Olen varsin hyvä lähtemään aina joskus kotoa ilman avainta. Yleisesti ottaen sitä tapahtuu onneksi aika harvoin. Puhelimen muistan helpommin, koska kuuntelen usein musiikkia, kun olen liikkeellä. 

Nyt kun käyn harkassa, minun on muistettava enemmän asioita: tietokone ja vesipullo. En tykkää raahata omaa läppäriä mukana, mutta en jaksa opetella uuden toimintoja. Näiden lisäksi minulla on satunnaisesti mukana jokin kirja.

Suomessa kaikenlaiset ulkovaatteet ja asusteet kuuluvat myös mukaan otettaviin asioihin suurimman osan vuodesta. Luovun esimerkiksi hansikkaista todella aikaisin, pidän käsiä lähinnä taskuissa jos tarvitsee.

Kaiken kaikkiaan kotoa lähtö olisi helpompaa, jos osaisin pitää lähtiessä tarvittavat tavarat aina täysin samassa paikassa. Näin ei kuitenkaan ole, ja koitan ajoittain kehitellä siihen jotakin helpotusta.

PS. Meiltä on koko aikuisikäni aikana kadonnut oikeastaan vain yksi avain, sekin Naakalta viime vuonna.

PPS. Matikan kirjan saapuminen kesti tilauksesta kolme viikkoa - postinkulun kohdalla ennen oli todellakin paremmin.

PPPS.Naakka piirsi ohjeen ja apuviivojen kanssa hienon Mikin tällä viikolla!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe