Eskarin joulujuhla ja vaatepohdintoja

Myös joulukuu alkaa olla puolessavälissä. Pilates jäi joulutauolle. Itse jäin myös nyt joululomalle. Toivottavasti edes osa lomaa olisi hidas ja rauhallinen. Toki toimintaakin saa hieman olla. On kivaa, kun saa nukkua vähän pidempään.

Pari päivää sitten juhlistimme Touhin eskarisyksyn päättymistä. Eskareilla oli joulujuhla, johon vanhemmatkin oli kutsuttu. Tämä ei ole viime vuosina ollut ihan itsestäänselvyys - itse asiassa edellinen joulujuhla, jossa olen ollut mukana, oli Naakan eskarin joulujuhla.

Touhi tarpoi juhlaan tonttulakki kädessään puolimetrisen hangen läpi (valitsin itse jalkakäytävän). Itse juhlaesitykset, laulut, Touhi otti oikein rauhallisesti. Meinasi vähän tulla itselle kyynel silmään, kun lapset tekivät satuhieronnan vanhemmilleen. 

Olen viime aikoina joutunut toden teolla uudistamaan Touhin vaatekaappia. Vaatekoko alkaa olla 128, kun puoli vuotta sitten mahtuivat vielä jotkut 116-senttiset vaatteetkin. Hän todellakin kasvaa aivan eri tahtiin kuin Naakka, joka käytti 128-senttisiä vaatteita kakkosluokalla.

Hivenen pirullista on sekin, että suuri osa Naakan vaatteista ei "periydy" pikkuveljelle, koska sukupuoli on eri. Toki olen taktisesti pyrkinyt hankkimaan Naakalle esim. talvivaatteet varsin neutraaleissa väreissä, ja ne ovat menneet hyvin eteenpäin.

Lisäksi hankin välillä samanlaiset paidat, esim. raitapaidat molemmille. Tällöin Touhi hyötyy molemmista paidoista. Naakalle käy edelleen mikä vaan, kunhan vaate on mukava päällä. Tosin viime päivinä hän on "mekkoillut" ja etsinyt tyyliään ;) 

Omakin vaatekaappini on kaivannut järjestelyä ja hieman uusimista. Tykkään kulkea trikoopaidoissa, töihin laitan päälle neuletakin (ai että miten kiehtova tyyli :D ) , niin näytän professionaalimmalta, ehkä.

Käytän samoja vaatteita mielellään vuosia. Joskus ne vain alkavat kulahtaa. Löysin vähän aikaa sitten kivan uuden paidan, Finlaysonin lettikuvioisen paidan. Ikävä kyllä, siitä lähti värit ensimmäisessä pesussa.

Olisin voinut yrittää uudelleen, mutta sopivaa kokoa ei löytynyt. Sain siis rahani takaisin. Jotenkin kyllä harmitti - onkohan muille käynyt samaisen vaatteen kanssa noin vai vain minulle? Tuli mieleen, että yritetäänköhän vaatteista nykyään millään tavalla kestäviä. Jotenkin toivoisin, että hiljalleen taas mentäisiin siihen suuntaan.

PS. On kyllä mahtavaa juhlia livenä. Touhi viihtyy eskarissa valtavan hyvin. Onneksi sitä on vielä puolet jäljellä.

PPS. Ilahduin, kun huomasin että Polarn o Pyretin kautta voi myös myydä pieneksi jääneitä vaatteita. Tämä on askel eettisempään suuntaan.

PPPS. Minun lasteni vaatekokoja on kyllä hankala enää löytää esimerkiksi kirppiksiltä. Kierrätyskeskuksesta löydän silloin tällöin jotakin pientä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe